© Videopiet

Hasseltse Sinterklaas scoort in 1 week 305.000 views op TikTok

Hasselt -

Sinterklaas heeft sinds afgelopen zaterdag, in één week tijd 305.000 views gescoord op TikTok. Sinterklaas ging daarvoor, op zijn toch wat oudere leeftijd, zowaar aan het dansen. Alsof dat nog nodig was voor de Heilige Man, leidde dat nog een nog grotere wereldwijde bekendheid.

Dirk Jacobs

“We hadden een gekke bui”, geniet de Sint nog na in zijn Hasselts buitenverblijf. “Onze opperpiet en ikzelf willen graag mee zijn met wat de jeugd bezighoudt. Daarom hebben we enerzijds wat grappige foto’s gemaakt, Piet snoept immers nogal graag. Maar we hebben ook, met hulp van een lieve jongedame die ons zowaar begeleidde, ons allereerste TikTok-filmpje gemaakt. Ze vertelde ons dat muziek daarbij bijzonder belangrijk is en raadde ons ‘Best Friends’ aan, iets wat we dus ook zijn, als je al een paar honderd jaar samenwerkt. En videopiet heeft alles netjes vastgelegd.”

Bekender

Een week geleden ging het filmpje op TikTok onder de noemer ‘sinterklaas3500’ online en Sinterklaas werd plots nog bekender dan hij al was. “We zijn allebei toch even moeten gaan zitten. Elke keer we weer van een dakronde terugkeerden, waren er tienduizenden extra die het filmpje hadden bekeken. In één week tijd hebben liefst 305.000 mensen gekeken. We hebben nog wat ‘nevenfilmpjes’ gepost, die ook elk rond de 20.000 views scoorden. Jammer dat we hier niet eerder op gekomen zijn, we hadden misschien het derde K3-tje kunnen worden met zoveel fans. Hoe dan ook worden we nu nog sneller aangesproken wanneer we door de stad lopen. Kinderen komen ons vertellen dat ze ons op TikTok gezien hebben. We krijgen eigenlijk reactie vanuit de hele wereld. Zelfs in Spanje, waar ze ons erg goed kennen, hebben we nu nog aan bekendheid gewonnen. Als we straks naar huis terugkeren gaat dat nog iets geven daar. Maar intussen bereiden we ons voor op een bijzonder druk weekend waarin we nog flink veel werk hebben. Tijd om te dansen gaat er de komende dagen niet bij zijn, tenzij het glad wordt op de daken.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen