©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Huishoudhulpen gaan twee weken lang actievoeren

De huishoudhulpen tewerkgesteld via dienstencheques gaan van 6 tot en met 20 december protesteren aan de deur van de grote spelers uit de sector. Ze eisen betere loon- en arbeidsvoorwaarden.

mtmBron: BELGA

Het sociaal overleg in de sector van de dienstencheques -  goed voor 150.000 huishoudhulpen - zit muurvast. De vakbonden willen vooral dat de verplaatsingsvergoeding van de werknemers wordt opgetrokken. Door de hoge brandstofprijzen is de bestaande vergoeding ontoereikend. 

De vakbonden kwamen de voorbije weken al op straat om zich te laten horen, maar zijn van plan de druk nog wat op te voeren. “De volgende twee weken gaan we regionaal actie voeren, bij de hoofdzetels van de grote spelers uit de sector”, zegt federaal ABVV-secretaris Issam Benali. 

Zo wordt maandag in Brussel actie gevoerd aan de hoofdzetel van werkgever Daoust Dienstencheques. Ook aan de zetel van het Poetsbureau in Beringen zal maandag actie worden gevoerd.

Zonder akkoord tegen eind december dreigen de poetshulpen bovendien een coronapremie te mislopen. Daarover is immers een akkoord nodig tegen eind 2021. 

De bonden dreigen met hardere acties indien de werkgevers niet over de brug komen. Nieuw overleg is gepland op 16 december.

Niet te Missen

Meest Recent