©  LW

Brand

Zware brand verwoest hangar in Herk-de-Stad: “Schade loopt op tot half miljoen euro”

Herk-de-Stad -

Een brand heeft woensdagavond de hangar van het bedrijf van Gunther Bosmans in de Smolderstraat, op de grens van Geetbets met Herk-de-Stad, zwaar vernield. Niemand raakte gewond. In de woning is er rookschade.

Het vuur ontstond kort na 18 uur. Het bedrijf van Gunther Bosmans heet G&W. Hij verkoopt bouwgereedschappen en is gespecialiseerd in de inrichting van bedrijfsvoertuigen. “Ik was in huis en wilde in de hangar mijn laptop en mijn gsm gaan halen”, zegt Bosmans. “Toen ik buiten kwam, zag ik rook van onder de deur komen. Ik heb nog geprobeerd om naar binnen te gaan, maar dat lukte door de hevige rook niet meer. Ik heb meteen de brandweer gebeld.”

De Smolderstraat ligt pal op de grens van Schakkebroek en Rummen. Het huis en het bedrijfsgebouw van Gunther Bosmans staan aan de Rummense zijde. Brandweerploegen van de zone Zuid-West Limburg en Oost-Vlaams-Brabant kwamen ter plaatse. Om de bluswerken mogelijk te maken, sloot de politie de Smolderstraat af voor alle verkeer.

Oorzaak

De hangar viel helemaal ten prooi aan het vuur. Gunther Bosmans vraagt zich of hoe het vuur is kunnen ontstaan. “Ik was niet meer aan het werk en de stroom op alle toestellen was met een centrale schakelaar uitgeschakeld.”

Het is een zware klap voor de man. “Ik ben vijftien jaar actief als zelfstandige en sinds vijf jaar ben ik gespecialiseerd in de inrichting van bedrijfsvoertuigen. De hangar was een zestal maanden geleden compleet vernieuwd. Binnen stond de bestelwagen van een klant, waarvoor de inrichting bijna klaar was. Die was niet meer te redden. Ook al mijn materiaal is in de vlammen gebleven. De schade raam ik alles samen op zowat 500.000 euro. Het gaat me een half jaar kosten om dat weer op te bouwen. Het was net een heel drukke periode. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. In mijn huis is er ook rookschade.” (lw)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen