©  Jonas Verhulst

Op zoek naar wat licht in het duister? Dit zijn de mooiste lichtwandelingen in je buurt

Op donkere dagen zorgt licht voor extra gezelligheid. Ga dit weekend naar de Dickensdagen in Bilzen of laat je verrassen door een van deze andere prachtige lichtjeswandelingen in Limburg.

Goele Tielens

Bekijk historisch Sint-Truiden in een kleurrijk jasje

 

In de weekends geniet je na zonsondergang van Sint-Truiden by Lights. Historische gebouwen en de parken worden opgeleukt met kleurrijke lichtanimatie. Voor de kinderen is er een extra voorzien: download de Wenstocht, ga samen op zoek naar het magisch wenslichtje en doe een wens. Muziekliefhebber? Tijdens Sint-Truiden by Lights & Music krijg je naast een lichtspektakel ook muzikale verrassingen voorgeschoteld.

Sint-Truiden by Lights is gratis en vindt iedere vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond plaats in het centrum van Sint-Truiden. Sint-Truiden by Lights & Music ontdek je gratis op 18 december, 22 januari en 19 februari. Met een gids op pad? Dat kan voor 12 euro p.p.

Meer info en de wandelroute: www.visitsinttruiden.be

Ga de beroemde schrijver Dickens achterna in Bilzen

© rvb

Het weekend van 11 december zijn het alweer voor het laatst dit jaar Dickensdagen in Bilzen. Vertrek op het Camille Huysmansplein in Bilzen en geniet van een twee kilometer lange belevingswandeling in het teken van de legendarische schrijver Charles Dickens.

Park Haffmans maakt voor het eerst een groot onderdeel uit van de route. Lichtinstallaties zorgen voor een magische gloed, muziek en kunst voor extra beleving. Geef je ogen de kost, op verschillende plaatsen in en rond het centrum duiken citaten op uit het oeuvre van Dickens. Heel wat stadsgenoten geven opnieuw het beste van zichzelf om er een prachtige editie van te maken.

Nog tot 12/12 gratis te bezoeken in Bilzen. Meer info en reserveren op www.visitbilzen.be/dickens.

Wandel door winters Bokrijk

Normaal zou het Openluchtmuseum van Bokrijk vanaf 26 december verlicht worden door Winterlicht. Helaas, door de pandemie ziet het provinciaal domein zich genoodzaakt het spektakel met licht- en vuurinstallaties, en het feestdorp met klassieke kermis, alweer een jaartje op stal te laten. Toch wil Bokrijk een lichtpuntje blijven in deze donkere dagen, en kan je tijdens de kerstvakantie het 550 hectare groot domein blijven verkennen.

Het Openluchtmuseum zal als wandelpark geopend zijn van 26/12 tem. 9/1, telkens van 14 tot 19 uur. Enkel gesloten op 31/12 en 1/1. Parkeren en toegang zijn gratis. Alle info: www.bokrijk.be

Zorg zelf voor kunst en licht in Hasselt

 

Dit jaar zorg je zelf voor extra licht in Hasselt met Waterlight Graffiti, een interactief kunstwerk van de Franse Antonin Fourneau. De enorme muur met ledlampjes licht op bij contact met water. Met een verstuiver of natte vinger kun je als toeschouwer zelf schilderen met licht of graffitikunst maken.

Dagelijks te bezichtigen tussen 14 en 18 uur. Tot 19/12 staat het opgesteld aan Visit Hasselt, daarna verhuist het op 20/12 naar Holiday Inn en tot en met 9 /1 vind je het op de Grote Markt. Meer info op www.visithasselt.be/waterlight-graffiti

Dieren, dino’s en ‘Alice in Wonderland’

Wie in het weekend met de kinderen naar de dierentuin trekt, kan er meteen een lichtfestival aan koppelen. In dierenpark Planckendael in Mechelen kan je zomaar stoten op dino’s tijdens Dinolights. Zie op je tocht van anderhalf uur de T-rex brullen, of een klein dinootje uit zijn ei kruipen. In de Zoo van Antwerpen staat de lichtwandeling dan weer in het teken van het sprookje Alice in Wonderland tijdens het gelijknamige lichtfestival.

Nog tot 16/1 in Zoo Antwerpen en Planckendael. Combitickets (34,50 euro) voor de zoo en het lichtfestival: zooantwerpen.be en zooplanckendael.be
 

 ©  Jonas Verhulst

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent