©  Aachen Tourist Service

Haal de schaatsen en glühwein maar weer boven: deze kerstmarkten gaan wel nog door

Kerstmarkten zijn de uitgelezen plek om op te warmen in de wintermaanden. Van lokaal tot op een steenworp in Wallonië of Duitsland: Goesting selecteerde de kerstmarkten die een bezoek waard zijn.

Goele Tielens

Ontmoet de kerstman op Winterland

 

 ©  Chrétien Paesen

Naar goede gewoonte is Het Kolonel Dusartplein in Hasselt omgetoverd tot een waar winterland. Met een gigantisch reuzenrad, een overdekte schaatsbaan en tal van gezellige kraampjes is het dé Limburgse kerstmarkt bij uitstek. Breng een bezoekje aan het magische huis van de Kerstman of geniet van de lekkerste kerstdrankjes en -hapjes.

Winterland, nog tem. 9/1 op Kolonel Dusartplein Hasselt. Gratis toegankelijk. Meer info: www.winterland.be

LEES OOK. Gekeurd via korte kür: dit vindt een kunstschaatster van de ijspiste in Winterland

Theater Tol en Tiense totemannen in Tienen

 

Vanaf het weekend van 11 december wordt Tienen omgetoverd tot een kerstparadijs. Naast feeërieke verlichting is er een kerstmarkt. Tijdens het openingsweekend kan je de Tiense totemannen proeven. Dit zijn in de houtoven gebakken kerstbroden met krenten, in de vorm van een in doeken gewikkeld kerstekindje. Of reserveer je plekje voor de voorstelling van Theater Tol. Pedaleando hacia el cielo, of ‘fietsen in de hemel’, is een liefdesverhaal over samenzijn tijdens donkere dagen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook hapjes, drankjes en cadeautjes te koop.

Wintermagie, nog tem. 9/1 op Grote Markt Tienen. Meer info: www.tienen.be/wintermagie

Het gezellige kerstdorp in Luik

 

 © WBT

In Luik vind je een van de grootste kerstdorpen van België. Naast zo’n 200 chalets met seizoensproducten en leuke kerstcadeaus, is er veel randanimatie. Met een schaats- en rodelbaan en bijna dagelijks muziek op het programma, is het de perfecte uitstap vol gezelligheid.

Village de Noël, nog tem. 30/12 op Place Cathédrale en Place Saint-Lambert in Luik. Meer info: www.villagedenoel.be

Braadworsten en glühwein in Aken

 

 © Aachen Tourist Service

Voor Duitse sfeer en gezelligheid moet je in Aken zijn. De pleinen en steegjes rondom de Dom en het stadhuis veranderen tot vlak voor Kerstmis in een gezellig kerstdorp. Van glühwein nippen tot braadworst eten: er is heel veel lekkers te vinden.

Kerstmarkt Aken, nog tem. 23/12 in Aken. Meer info: www.aachen-tourismus.de

Kerstgezelligheid bij onze noorderburen

 

 ©  Magisch Maastricht

Het Vrijthof van Maastricht wordt dit jaar dan toch ondergedompeld in de feeërieke kerstsfeer. Je vindt er houten kraampjes met oliebollen en ander lekkers. Of je gaat voor de randanimatie: onder andere een reuzenrad, een schaatsbaan en een nostalgische carrousel zorgen voor de sfeer. Uitgekeken op de markt? Lichtroutes leiden je door het prachtig verlichte centrum.

Magisch Maastricht, nog t.e.m. 31/12 op Vrijthof Maastricht. Meer info: www.bezoekmaastricht.nl/magisch-maastricht

Ondergrondse kerstgezelligheid in Valkenburg

 

Nog in Nederlands Limburg vind je het kerstdorp van Valkenburg. Tot en met 9 januari vind je overal in de stad lichtjes, muziek en kraampjes. Zelfs ondergronds, want in de Fluweelengrot en Gemeentegrot vind je naar goede gewoonte een kerstmarkt. Geef je ogen de kost bij de levensgrote mergelsculpturen, of ga terug bovengronds en neem de kabelbaan naar de Wilheminatoren waar je nog meer kerstsfeer kunt opsnuiven.

Kerststad Valkenburg, nog tem. 9/1 in Valkenburg. Meer info en reserveren: www.kerststadvalkenburg.nl

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent