Luc Besson ©  AFP

Hasseltse actrice beschuldigt Franse cineast van verkrachting: “We gaan tot op het bot”

Een onderzoeksrechter in Parijs heeft donderdag de zaak tegen de Franse filmmaker Luc Besson geseponeerd. De 62-jarige Besson werd beschuldigd van verkrachting van de Hasseltse actrice Sand Van Roy. Dat melden gerechtelijke bronnen aan AFP.

Bron: BELGA

Het onderzoek naar de vermeende verkrachting startte in mei 2018. Na een onderzoek van negen maanden klasseerde het parket van Parijs in februari 2019 de zaak zonder gevolg. Van Roy diende vervolgens een nieuwe klacht in, waardoor het onderzoek hernomen is. Na nog eens een onderzoek besliste de onderzoeksrechter in Parijs de zaak opnieuw te seponeren.

De advocaat van Van Roy verkondigde donderdagavond dat de zaak nog niet ten einde is. Hij gaat in beroep tegen de seponering en hij voegde eraan toe “dat we tot op het bot gaan, desnoods tot bij het Europese Hof van de Mensenrechten”.

Besson, die de beschuldigingen altijd ontkend heeft, is bekend voor zijn rol als regisseur, producent of schrijver in films als “Nikita”, “Léon”, “Valerian and the City of a Thousand Planets”, de “Taken”-saga en “The Transporter”-films.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten