Peter Van der Veen niet langer coach van Lommel SK

De wegen van Lommel SK en Peter Van der Veen scheiden. De Nederlander legt om persoonlijke redenen na minder dan vier maanden zijn functie als hoofdcoach neer. Aan de Gestelsedijk gaan ze op zoek naar een vervanger. Assistent-coach Luiz Ferreira zal vrijdagavond op de bank zitten in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Arno Schepers

Van der Veen: “Het was mij een genoegen en een geweldige ervaring om de afgelopen 1,5 jaar bij Lommel SK werkzaam te zijn geweest. Het is nu tijd om terug te gaan naar Nederland en me daar te richten op de toekomst. Ik wil alle supporters, spelers, staf, club en CFG hartelijk bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Ik wens jullie het allerbeste en wil jullie enorm bedanken!”

Ook de Lommelse CEO, Mike Green, reageerde: “Peter heeft zich enorm ingezet in zijn rol, zowel als assistent-coach als na de overgang naar zijn rol als hoofdcoach in augustus. Zijn energie en enthousiasme voor het spel zijn aanstekelijk geweest en Peter vertrekt met onze oprechte dank. We wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière.

In augustus stelde Lommel SK Van der Veen aan als T1, nadat hij voorheen de assistent was van de Engelsman Liam Manning. De Rotterdammer leidde in het verleden verschillende Nederlandse nationale jeugdploegen. Hij won in 2019 met de U17 van Oranje het EK en bereikte de halve finales van het WK. Eerder was hij aan de slag in de jeugdopleiding van Ajax.

Assistent Luiz Ferreira zal vrijdag op de bank zitten tijdens de thuismatch tegen Waasland-Beveren. De club gaat intussen op zoek naar een nieuwe coach.

Na 15 speeldagen is Lommel SK met 15 punten voorlaatste in de 1B Pro League. Zaterdag verloor het met 2-1 van Excel Moeskroen.

 ©  Dick Demey

Trainer Van der Veen stapt op bij Lommel. © TV Limburg

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten