Cocktails aan de kersttafel: deze vier recepten zijn makkelijk en kosten weinig tijd

Nee hoor, niks mis met champagne. Maar waarom eens geen cocktails in elkaar flansen met kerst? Deze vier zijn supermakkelijk te maken, een feest voor je smaakpapillen, en zien er gewoon ook heel Instagram-proof uit. Santé, Santa!

productie: BURP

BILLIEBALLS

Voor 1 persoon

5 minuten

 

We gaan niet beweren dat je ballen moet hebben om dit drankje te serveren, maar misschien wel om het te drinken. Zo merk je snel het onderscheid tussen echte kerstfreaks en gewone mensen – die eersten zijn namelijk een ras apart.

Nodig

  • 40 ml bessenjenever (Smeets)
  • 20 ml kersenlikeur (Maraschino)
  • 20 ml rode vermouth
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • ijsblokjes
  • een stukje schil van sinaasappel
  • een candy cane

Doen

  1. Doe alle ingrediënten behalve de sinaasappelschil in een kruikje met ijsblokjes.
  2. Roer even tot alles gemengd en koud is.
  3. Zeef in een gekoeld glas met ijs.
  4. Knijp de schil van sinaasappel uit over de cocktail en gebruik ze als garnering.
  5. Knal er een candy cane in.

SANTA BILLIE

Voor 4-6 personen

15 minuten (zonder afkoelen)

 

Is het een punch, is het een glühwein of is het een cocktail? Who cares? Het is een kruik vol onweerstaanbare feestelijkheid die je elke dag tussen nu en nieuwjaar moet maken.

Nodig

  • 100 g basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml water
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 2 mandarijnen in dunne schijfjes
  • 150 ml Cointreau
  • 750 ml rode wijn (beaujolais)
  • stukjes schil van sinaasappel, stokjes kaneel en een bakje frambozen

Doen

  1. Doe suiker, steranijs, kaneel, kruidnagels en water in een pan of potje en breng aan de kook.
  2. Laat 2 minuten al roerend sudderen.
  3. Giet alles in een grote kan en laat afkoelen.
  4. Doe er citroen, mandarijnen, cointreau en rode wijn bij en roer.
  5. Zet in de koelkast, minstens 2 uur maar liefst een nacht.
  6. Serveer in glazen met ijsblokjes en garneer met sinaasappelschil, kaneel en frambozen.

BILLIE VELOURS

Voor 4 personen

10 minuten

 

Dit is volle bak kerst in Gstaad: een warme cocktail met boter! Wie daar de voordelen niet van inziet, is een echte Grinch.

Nodig

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 el bruine suiker
  • 2 stokjes kaneel
  • 200 ml rum (liefst spiced maar gewone kan ook)
  • schijfjes appel
  • blokjes nougat

Doen

  1. Smelt in een potje op laag vuur de boter, doe er suiker en kaneel bij.
  2. Roer tot de suiker gesmolten is.
  3. Doe er rum bij, roer even en giet in hittebestendige glazen.
  4. Garneer met schijfjes appel en een stukje nougat op een prikker.

BILLIE X RUDOLPH

Voor 1 persoon

5 minuten

 

Een enkeltje richting een rode neus zoals Rudolph het rendier? Zoek niet verder: succes gegarandeerd met deze cocktail.

Nodig

  • 50 ml whisky
  • 20 ml sinaasappelsap
  • 20 ml citroensap
  • 25 ml cranberrysap (of granaatappelsap)
  • een scheutje ahornsiroop (of andere siroop)
  • een schijfje citroen
  • rode besjes
  • ijsblokjes

Doen

  1. Vul een shaker met ijsblokjes.
  2. Doe er whisky, sinaasappelsap, citroensap, cranberrysap en ahornsiroop bij.
  3. Shake even stevig.
  4. Zeef in een glas met ijsblokjes.
  5. Garneer met een schijfje citroen en rode besjes.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent