©  Stad Hasselt

Wat is er deze week te doen in Limburg? Dit zijn onze uittips

Van workshops op de boerderij tot een mooie nieuwjaarswandeling en een aparte tentoonstelling voor kunstliefhebbers: onze redactie selecteerde niet te missen uittips voor de eerste week van het nieuwe jaar.

Kizzy van Horne

Winterdagen Hoeve op den Mierhoop

Wil je graag leren hoe je dieren verzorgt of hoe je terrariums maakt? Ben je liever creatief bezig of wil je met je ouders een fakkelspel spelen? Drie dagen lang maak je tijdens tal van workshops kennis met activiteitenboerderij Hoeve op den Mierhoop in Nieuwerkerken. ’s Avonds is er een winterbar.

Winterdagen van 5 tem 7 januari, Mierhoopweg 1 in Nieuwerkerken. Info & inschrijven: hoeve-op-den-mierhoop.jimdosite.com/activiteiten/
 

 © Hoeve op den Mierhoop

Nieuwjaarswandeling

Wil je het nieuwe jaar sportief inzetten? Wandel dan de nieuwjaarstocht in Peer van Wandel Mee Brueghel vzw. Je wandelt over rustige landelijke wegen. Op een van de afstanden kan je het bosmuseum bezoeken met sprookjesfiguren en dieren. Er zijn verschillende uitgestippelde parcours. Door de nieuwe coronamaatregelen mag de club geen eten en drinken serveren vanuit de voetbalkantine aan de deelnemers.

Op 1/1 van 7 tot 13 uur aan Racing Peer, Lindebosstraat in Peer. Info: www.wandelmeebrueghel.be
 

 © Wandel mee Brueghel vzw

Voor Dalí-fans

Voor het eerst in België is Inside Dalí te bezoeken. Dit is een multimediale reis tussen verbeelding en realiteit in de Sint-Niklaaskerk in Gent. Als bezoeker reis je naar een imaginair universum vol dromen en ontdek je het leven van één van de grootste schilders van de 20ste eeuw: Salvador Dalí. Hiervoor werd in het hart van de kerk een imposante 360° multimediaruimte van maar liefst 14 meter hoog ingericht.

Tot half mei in de Sint-Niklaaskerk, Korenmarkt in Gent. Info & tickets: www.daliexpo.be
 

 © Expo Inside Dali

Nieuwjaarsduik

Start 2022 met een duik. Aan alle durvers zet Kapermolen in Hasselt het buitenbad op zondag 2 januari open voor een nieuwjaarsduik. Je kan er aan de rand ijsberen of meteen in het koude water plonsen. Een muziekje op de achtergrond brengt je in de juiste sfeer om de duik te wagen.

Op 2/1 om 10 uur in Zwembad Kapermolen, Koning Boudewijnlaan 22 in Hasselt. Reserveer je ticket op voorhand: www.hasselt.be/nl/zwembad
 

 © Stad Hasselt

Buiting in het Licht

Ontdek de mooiste plekjes in Paal tijdens de speciale lichtwandeling Buiting in ’t Licht. Op het parcours zijn waardevolle gebouwen, plekjes en items mooi verlicht, zoals het oud gemeentehuis, het park, de Sint-Jan-de-Doperkerk, OC De Buiting en de Klitsberg met de watertoren als landmark. Hoewel de Klitsberg verlicht is, kan een zaklamp handig zijn.

Tem 9/1 van 17 tot 23 uur, vertrek aan OC De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18 in Beringen. Info: www.ccberingen.be/e2372/buiting-in-t-licht
 

 © Stad Beringen

Volg de lichtjes

In Diepenbeek steken ze iedere dag de lichtjes aan voor extra gezelligheid. Volg de lampjes voor een wandeling van ongeveer een uur langs mooie eyecatchers. De looprichting van het parcours wordt aangegeven en er worden plannetjes voorzien aan alle punten waar je kan inpikken. De geplande kerstmarkt gaat door corona niet door.

Tot 9/1 dagelijks van 16.30 tot 22 uur. Start aan Sporthal Demerstrand, Stationsstraat 27 in Diepenbeek. Gratis
 

 ©  Vrije Tijd Diepenbeek

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent