©  MN

Internet geblokkeerd in Soedan in aanloop naar nieuwe betogingen tegen staatsgreep

In de aanloop naar nieuwe betogingen tegen de staatsgreep in Soedan, zijn zondag massaal veiligheidstroepen gemobiliseerd in Khartoem. In heel het land hebben de autoriteiten ook weer het mobiele internet geblokkeerd.

Bron: BELGA

Sinds zondagochtend versperren ordetroepen de bruggen die Khartoem met zijn buitenwijken verbinden en ook de belangrijkste toegangswegen naar de hoofdstad zijn geblokkeerd. Het mobiele internet is daarnaast opnieuw afgesloten.

Na de staatsgreep van generaal Abdel Fattah al-Burhane kwam het al verscheidene keren tot protesten tegen het militaire overgangsregime. Ook bij vorige manifestaties werden de bruggen geblokkeerd en het internet afgesloten. Het leger zette traangas in tegen betogers en schoot zelfs met scherp. In totaal kwamen sinds de putsch al 53 mensen om.

Op 25 oktober pleegde al-Burhane een staatsgreep en liet hij de meerderheid van de burgerregering onder leiding van premier Abdallah Hamdok aanhouden. Een maand later ondertekende Hamdok een formeel akkoord met putschleider al-Burhane waarin stond dat Hamdok mocht terugkeren als premier van Soedan. De militaire autoriteiten hadden beloofd een civiele regering te vormen, maar die is nog altijd niet voorgesteld.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent