Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

Israël begint met vierde prik voor ouderen (ondanks tegenstand)

Israël start binnenkort met het toedienen van een vierde vaccindosis aan zestigplussers. Dat heeft premier Naftali Bennett zondag aangekondigd. De vierde prik wordt ook aangeboden aan medisch personeel dat minstens vier maanden geleden gevaccineerd werd. De Israëlische gezondheidsautoriteiten keurden de vierde prik vorige week al goed voor mensen met een verzwakt immuunsysteem en inwoners van woonzorgcentra.

jvhBron: Bloomberg

Israël kampt met een opstoot van het coronavirus als gevolg van de omikronvariant: vorige week ging het om 5.000 besmettingen, een aantal dat volgens experts tegen het einde van deze week zal verviervoudigen. De nieuwe golf zou afstevenen op een piek van 50.000 besmettingen per dag, vijf keer zoveel als de vorige golf in Israël. “We moeten oplettend blijven, en snel en beslissend ingrijpen als we het land zoveel als mogelijk open willen houden tijdens deze pandemie”, aldus Bennett.

Israël was wereldwijd het eerste land dat een meerderheid van haar bevolking vaccineerde, en ook het meest agressieve in het toedienen van het boostershot vorig jaar. Maar een vierde dosis veroorzaakt heisa in het land, aangezien er volgens tegenstanders nog te weinig geweten is over het nut van zo’n prik, en over de dominante omikronvariant.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent