© NM

Muziek, licht en kerstboodschappen zorgen voor hoop in Voerense kerkdorpen

Voeren

Het kerstteam van Voeren zorgde tussen Kerstmis en Nieuwjaar voor licht en sfeer in de kerkdorpen. Met een kerstwagen, versierd met kleurrijke lichtjes, trok het team begeleid door de politie twee avonden door de Voerstreek. Zo wilden ze toch een beetje kerstsfeer creëren in deze moeilijke tijden en alle Voerenaars een hart onder de riem steken.

Ook de Kerstman en de elfjes waren natuurlijk van de partij. Bij de kinderen, die coronaveilig langs de kant van de weg stonden, hadden de kerstfiguren te paard veel bekijks. Het weer zat helaas niet helemaal mee, waardoor de stoet soms door de regen moest trekken. Vooral dinsdagavond in Sint-Martens- en Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal kreeg de stoet de volle laag. Toch werd het initiatief van het kerstteam bijzonder geapprecieerd.

Ook Omroep Voeren stond weer garant voor een speciale uitzending met kerst- en nieuwjaarwensen. Om de werking van het jeugdheem te steunen, was er een wafelbakactie die bijzonder veel succes kende. Leden van verschillende verenigingen bakten heerlijke suikerwafels of zorgden voor de (veilige) verkoop ervan bij de mensen thuis of aan de afhaalpunten. nm

 

 ©  Nico Meens

 

 ©  Nico Meens

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen