Themabeeld 

Themabeeld ©  BELGA

Mogelijk nieuwe coronavariant gevonden op Cyprus: combinatie van delta en omikron

Op Cyprus is een nieuwe coronavariant vastgesteld. Het zou gaan om een combinatie van de delta- en de omikronvariant. Het Pasteurinstituut in Frankrijk zal de variant nu verder onderzoeken.

Bron: Le Figaro, Business Insider

Op Cyprus hebben wetenschappers mogelijk een nieuwe coronavariant ontdekt. Ze omschrijven die als de ‘deltakronvariant’. Het zou gaan om een variant die “de genetische signatuur van omikron en het genoom van delta” heeft. “We hebben een stam gevonden die een combinatie van deze twee is,” verklaarde Leondios Kostrikis, professor in de biologie aan de Universiteit van Cyprus, meldde persbureau Bloomberg.

Volgens de Cypriotische krant Cyprus Mail zijn 25 gevallen vastgesteld, waarvan 11 bij mensen die met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen. Op 7 januari werden de monsters naar het Pasteurinstituut in Frankrijk gestuurd, dat officiële gegevens over het coronavirus uitwisselt.

Volgens de Cyprus Times voegde de arts hieraan toe dat “de frequentie van de mutaties hoger was bij degenen die in het ziekenhuis lagen, hetgeen kan leiden tot het idee dat er een verband bestaat tussen Deltrakron en ziekenhuisopnames”. “We zullen in de toekomst zien of deze stam pathologischer of besmettelijker is en of die de overhand zal krijgen,” voegde hij eraan toe. (sgg)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent