©  BELGA

Coucke investeert 20 miljoen euro in zonnepanelenbedrijf EnergyVision

Marc Coucke stapt via zijn investeringsvehikel Alychlo in zonnepanelenbedrijf EnergyVision. Hij investeert 20 miljoen euro. Dat is bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de kantoren van het bedrijf in Jette. Coucke was daar niet aanwezig: hij heeft positief getest op corona en zit thuis in quarantaine.

Bron: BELGA

EnergyVision bestaat sinds 2014 en is actief in België, Marokko en China. De groep plaatst jaarlijks naar eigen zeggen meer dan 400.000 zonnepanelen en heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro.

Het bijzondere aan EnergyVision is dat het de zonnepanelen gratis installeert bij particulieren en kmo’s en het risico op zich neemt. De klanten betalen vervolgens minder voor hun elektriciteit dan gangbaar is. Het bedrijf is nu nog vooral in Brussel actief, onder de naam Brusol. De aanvraagprodure om ook in Vlaanderen energieleverancier te worden, loopt.

Laadpalen

Het bedrijf was sinds de start steeds volledig in handen van oprichters Maarten Michielssens, Hassan Mourhit en Koen Decourt, maar nu komt Coucke er dus bij via een kapitaalsverhoging. Die is het startschot voor bijkomende investeringen, luidt het. EnergyVision wil onder meer inzetten op laadpalen voor elektrische auto’s.

Coucke investeert sinds de verkoop in 2014 van het door hem opgerichte farmabedrijf Omega Pharma hoofdzakelijk in drie domeinen: farma, vrije tijd en toerisme en duurzame bedrijven. In dat laatste domein investeerde Coucke eerder onder meer in Ekopak, dat werkt rond waterzuivering, en de producent van elektrische bussen Ebusco.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent