Valentino Rossi in gesprek met WRT-baas Vincent Vosse.

Valentino Rossi in gesprek met WRT-baas Vincent Vosse. © WRT

MotoGP-legende Valentino Rossi zal autoracen voor Belgische renstal

Nu zijn MotoGP-carrière erop zit, wil Valentino Rossi op vier wielen racen. De 42-jarige Italiaan gaat meteen bij het beste GT-team ter wereld aan de slag, het Belgische WRT van ex-racer Vincent Vosse. Rossi verschijnt onder meer in de 24 Uur van Spa aan de start.

Gert Vermersch

The Doctor had eind vorig jaar al een Audi R8 GT3 van WRT aan de tand gevoeld, en was meteen onder de indruk van het niveau van de troepen van Vincent Vosse. Dat mag ook wel, want WRT verzamelde de afgelopen tien jaar zowat vijftig titels in de internationale GT- en prototyperacerij. Vorig jaar nog legden ze beslag op de wereldtitel in LMP2 én een klassezege in de 24 Uur van Le Mans. Dat Vincent Vosse zelf een succesvol racer was, hielp Rossi ook in zijn beslissing.

“Iedereen weet hoe gedreven Valentino kan zijn, en daarom wilden wij heel graag met hem aan de slag”, licht Vosse toe. “Die test in Valencia haalde de laatste twijfels weg. Ik kijk ontzettend uit naar wat we dit seizoen kunnen laten zien.”

“Nu mijn MotoGP-carrière erop zit kan ik me helemaal aan het autoracen wijden”, stelde Rossi in een persverklaring. “Het klikte onmiddellijk met de mensen van WRT, en ik ben heel blij dat we dit jaar samen in de GT World Challenge aan de slag kunnen.”

Het hoogtepunt van de GT World Challenge wordt de 24 Uur van Spa, tijdens het laatste weekend van juli. De ticketverkoop voor de etmaalrace start begin volgende maand.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent