© Kurt Gregoor

TTC Tamara Hoeselt blinkt uit op provinciale kampioenschappen tafeltennis

Hoeselt -

Na een jaar onderbreking vonden de provinciale kampioenschappen tafeltennis plaats in Sportoase Montaignehof in Lanaken. Dit tweedaagse tornooi, waar ereplaatsen toegang geven tot deelname aan de Vlaamse - en/of nationale kampioenschappen, zette de bijzondere jeugdwerking van TTC Tamara Hoeselt in de spotlights.

Kurt Gregoor

Het trainersteam onder leiding van Willy Willems is dagelijks in de weer om technische vaardigheden bij te brengen. Trainingen, stages en uitstappen zijn de fundamenten voor het bouwen van een grote vriendenkring met eenzelfde passie: tafeltennis.

Op zaterdag hadden maar liefst 31 Hoeseltse jeugdspelertjes zich ingeschreven. Deze knappe bezetting resulteerde dan ook in een ongeëvenaarde medailleoogst: elf keer brons, acht keer zilver en maar liefst 15 keer goud. Maar ook zondag, in de klassementsreeksen, wisten de Tamarianen hun beste beentje voor te zetten. Dat resulteerde opnieuw in acht keer brons, drie keer zilver en zeven keer een gouden medaille.

Harde werk beloond

Opmerkelijk waren onder andere de prestaties van Gitte Gregoor (foto inzet). Deze jeugdspeelster, die de Hoeseltse kleuren verdedigt in Landelijke afdeling, wist maar liefst een keer brons en vfij keer het hoogste eremetaal te veroveren. “Ik vind het leuk dat mijn harde werk op de trainingen beloond wordt”, zegt Gitte. “Ik keek al lang uit naar dit tornooi. Ik had gehoopt op een goede prestatie en ben enorm blij dat ik daar ook in geslaagd ben. Ook in de competitie, waar ik samen met de zusjes Nore en Lauren Colla een team vorm, doen we het uitstekend met een gedeelde leidersplaats halverwege de competitie. Ik wil graag nog veel vooruitgang boeken en hopelijk zal ons team promoveren.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen