©  Dick Demey

LVL kan niet stunten tegen oppermachtig Gent

LVL heeft de kloof met leider Gent niet kunnen verkleinen. Genk startte nochtans veelbelovend met winst in set één, maar moest zich daarna neerleggen bij de suprematie van de Oost-Vlaamse titelfavoriet.

Rob Kwanten

Na een korte studieronde was het LVL dat de eerste set overtuigend naar zich toetrok. Een ontketende Laura Meynckens - de Tongerse youngster eiste zowel serverend als aanvallend een hoofdrol op – nam haar team op sleeptouw. Met twee opeenvolgende aces zette ze haar team op een 16-12-voorsprong. De blokkerend sterke Bröring bouwde uit naar 19-13. Met yellow tiger Janssens aan de opslag strubbelde Gent nog wat tegen naar 20-17, maar Hawinkel en Meynckens legden de set in een beslissende plooi.

Het (nog maar) derde setverlies van het seizoen zette titelfavoriet Gent duidelijk op scherp. De inbreng van Lotte De Quick aan de pas bleek was een meesterzet van coach Morand. Kapitein Flament vlamde naar 3-8, opposite Smeets diepte de kloof alleen maar verder uit naar een voor LVL pijnlijke 11-25-stand. En ook in set drie kreeg LVL volleyballes. De Oost-Vlaamse meisjes excelleerden vooral in blokverdediging. Genk moest zwoegen om sporadisch een bal tegen de grond te krijgen. Enkele dubieuze beslissingen van de arbitrage halfweg de set nam Gent er met plezier bij.

Onder impuls van de onvermijdelijke Marlies Janssens namen de bezoeksters ook in set vier de beste start. Een ace van de Valkeneer zette het scorebord op 5-9, Smeets en Flament bleven vanuit alle hoeken scoren richting een schijnbaar geruststellende 12-17-voorsprong. In een mooie slotfase bracht het debuut van Jade Dekeyser LVL wat nieuw elan, maar dichter dan 21-22 kwam de Limburgse fusieclub niet. Een opslagbom van Janssens en een pipe-aanval van Smeets beslisten de match.

In de stand blijft Gent uiteraard leider met het maximum van de punten. LVL blijft voorlopig tweede, maar ziet de concurrentie met rasse schreden naderen.

Sets: 25-19, 11-25, 14-25, 22-25

LVL: C. Humblet, Meynckens, Bröring, Boom, Hawinkel, Krenicky. Libero’s: Lambrix, M Humblet. Kwamen in: Krenicka, Wijers, Zessi, Dekeyser.

Gent: Janssens, De Valkeneer, Flament, Smeets, Vandewiele, Coppin. Libero’s: Tinne De Quick, Longeval. Kwam in: Lotte De Quick.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent