Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGAIMAGE

T-Mobile en Lidl stoppen met sponsoring van ‘The Voice of Holland’

Telecombedrijf T-Mobile stopt met de sponsoring van het Nederlandse tv-programma ‘The Voice of Holland’. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van de zender RTL Boulevard. Ook supermarktketen Lidl, die eveneens in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd.

jvhBron: BELGA

Zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show. T-Mobile zegt tegen RTL Boulevard “elke vorm van grensoverschrijdend gedrag” af te keuren en “we nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van”. Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen.

LEES OOK. Nederland in de ban van schandaal in ‘The Voice’, en wellicht zullen er nog namen vallen: “Buitengewoon pijnlijk voor Linda en John de Mol”

Het is nog niet duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van de sponsoring en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.

RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. De verhalen kwamen onder meer aan het licht door onderzoek van Tim Hofman, presentator van het BNNVARA-programma ‘BOOS’. Hij ontving “tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij ‘The Voice’.”

LEES OOK. Vermeende slachtoffers van ‘The Voice of Holland’: “Dan kom ik naar je toe op een hotelkamer...”

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende dat hij grenzen had overschreden en stapte op, maar volgens ‘BOOS’ gaat het om “aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma”. Tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent