©  BELGA

Union en Seraing werken morgen tweede helft af van door mist gestaakte match

Seraing-Union van zaterdagavond werd gestaakt aan de rust door de dichte mis. Union leidde op dat moment met 0-2, wel met een man minder, en moet morgenavond (20 uur) die voorsprong verder verdedigen.

Thomas Cami

Bij aankomst in het stadion werd meteen duidelijk dat voetballen moeilijk zou worden. Toch werd de eerste helft nog op gang getrapt en – miraculeus genoeg – ook afgewerkt. Zowel op tv als in het stadion was er amper iets te zien. “Maar op het veld viel dat nog goed mee. Wij wilden wel doorspelen, maar Seraing dacht er anders over. Begrijpelijk”, oordeelde Dante Vanzeir, die de geruststellende 0-2 in doel werkte nadat eerder Deniz Undav de score al had geopend. Het was de eerste keer dat beide spelers dit seizoen in dezelfde wedstrijd scoorden. Tussendoor liep Jonas Bager wel tegen een rood karton aan. Met een 0-2-ruststand doken beide teams de kleedkamers in.

Maar de situatie in Seraing werd er niet beter op, waardoor ref Wesli De Cremer eerst nog besloot de tweede helft met een half uur uit te stellen om de situatie af te wachten. Maar ook na dat halfuur bleek voetballen niet mogelijk, waardoor de wedstrijd definitief gestaakt werd. “Mijn lijnrechters zagen de andere kant van het veld niet meer, waardoor beslissingen over buitenspel onmogelijk konden worden gemaakt”, lichtte De Cremer zijn beslissing toe.(tsci)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent