Verdwijnen Michel Louwagie en Vincent Mannaert (tijdelijk) naar de achtergrond in de Pro League? 

Verdwijnen Michel Louwagie en Vincent Mannaert (tijdelijk) naar de achtergrond in de Pro League? ©  rr

Pro League buigt zich over rol van Vincent Mannaert en Michel Louwagie in operatie Propere Handen

De raad van bestuur van de Pro League meet maandag tijdens een Zoomsessie (vanaf 10 uur) de schade op na de nieuwste aflevering in het voetbalschandaal Propere Handen.

Bart Lagae

LEES OOK.KV Mechelen wil ook wedstrijd tegen KRC Genk van woensdag uitstellen

Met Club Brugge-manager Vincent Mannaert en AA Gent-manager Michel Louwagie telt de liga twee leden met een officiële functie die het federaal parket voor de kamer van inbeschuldigingstelling wil brengen. De Pro League vraagt zich af of en hoe ze verder kunnen functioneren binnen de organisatie voor profclubs. Ook het lot van CEO Pierre François is onzeker.

Louwagie is een van de langst dienende bestuurders van de Belgische profliga. Mannaert stapte in 2020 op uit het bestuur, maar kreeg nog maar een week geleden een officieel mandaat om samen met Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute enkele belangrijke dossiers met de politiek te onderhandelen. De kans bestaat dat beiden (tijdelijk) een stap opzij zetten. Als later zou blijken dat ze onschuldig zijn, of als ze een schikking treffen met de fiscus, kunnen ze alsnog in ere worden hersteld.

Michel Louwagie. 

Michel Louwagie. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent