©  AFP

Minister verdedigt Boris Johnson: “Hij dacht dat lockdownfeest zakelijk was”

De Britse onderwijsminister Nadhim Zahawi heeft het maandag in een gesprek met Sky News opgenomen voor de Britse premier Boris Johnson vanwege het schandaal rondom illegale lockdownfeestjes van de regering. Minister Zahawi herhaalde premier Johnsons claim dat de premier dacht dat een tuinfeest in zijn ambtswoning tijdens de eerste coronalockdown een werkbijeenkomst was.

Bron: BELGA

Minister Zahawi zegt dat de premier veel spijt heeft van de feesten en snapt dat het Britse volk boos is. Wel vraagt de minister mensen om te wachten op het resultaat van een intern onderzoek van de regering. “Je kan een man niet veroordelen zonder een grondig onderzoek”, klinkt het. Premier Johnson is zelf ook ondervraagd hierover.

De premier ligt onder vuur door verhalen over meerdere  bijeenkomsten, veelal in de ambtswoning op Downing Street 10. Zo zouden er onder meer ook op de avond voor de uitvaart van prins Philip twee feesten hebben plaatsgevonden. Het kantoor van Johnson bood koningin Elizabeth hiervoor vrijdag excuses aan. Ook vonden tijdens de coronalockdowns wekelijks borrels plaats voor personeel van Downing Street 10. Johnson zou hier zelf regelmatig getuige van zijn geweest. Hij zou zijn staf hebben aangemoedigd “stoom af te blazen”.

De oppositie eist het vertrek van Johnson. Steeds meer van zijn Conservatieve partijgenoten uiten ook openlijk kritiek op de premier.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent