© Facebook Dis & Dat

Genkse breibar krijgt Japanse tv over de vloer omdat Genkie Ito er vaste klant is

Genk -

Breibar Dis en Dat in het centrum van Genk, waar je kan ontbijten en lunchen, kreeg woensdag een ploeg van een nationale tv-zender uit Japan over de vloer. De ploeg volgt de Genkse sterspeler Ito, die dol is op de pannenkoeken met Nutella van de Genkse zaak.

Nadat de Japanner Junya Ito in januari 2019 KRC Genk kwam versterken, had hij al snel zijn weg gevonden naar breibar Dis en Dat aan de Stationstraat in het centrum van Genk. Niet zozeer de streekgerechten, maar wel de pannenkoeken overtuigden de aanvaller om er geregeld zijn benen onder de tafel te schuiven.

“In de piekperiodes van corona was het wel wat minder”, zegt Nadia Heylen van Dis en Das. “Maar anders zien we hem wel vaak opduiken. Zijn lievelingsgerecht? Pannenkoeken met Nutella. Hij wisselt wel eens af, maar dat is toch doorgaans wat hij graag voorgeschoteld krijgt. Blijkbaar heeft hij hier voor het eerst pannenkoeken gegeten. Die eerste keer knalde hij een dag later meteen ook een bal in de netten.” 

“De dag nadat hij hier voor het eerst pannenkoeken kwam eten, knalde hij al meteen een bal in de netten”

Nadia heylen, uitbaatster van Dis en Dat

Nationale held

Als fan van KRC Genk volgt Nadia het voetbal op de voet. Ze herkende Ito dan ook meteen bij zijn eerste bezoek. “Maar niet alle klanten hadden meteen door met wie ze de zaak deelden”, lacht Nadia. “Naarmate hij zijn kwaliteiten op het veld toonde, werd hij ook steeds bekender. Klanten porren elkaar nu aan als ze hem zien zitten. Ook onze medewerkers hadden aanvankelijk geen idee wie hij was, maar zijn er nu toch wel fier op dat hij geregeld bij ons over de vloer komt. Hij is een heel goede aanwinst voor Genk, hé.”

Maar ook in Japan is Ito een nationale held. “Dat was dan ook de reden waarom er hier plots een Japanse cameraploeg in de zaak stond”, vertelt Nadia. “De nationale televisie in Japan maakt een reportage over het doen en laten van de voetballer in Genk. Zo zijn ze ook hier verzeild geraakt. Ze wilden vooral weten wat zijn gewoontes waren en waarom hij hier zo graag over de vloer komt. Neen, in de breihoek zitten, doet hij niet. Want dat kan ook hier. Of de Japanners nu hun weg gaan vinden naar Dis en Dat, weet ik niet. (lacht) Maar het is wel leuk om te kunnen zeggen dat we in de huiskamers in Japan te zien zijn.” cn

Aangeboden door onze partners