Nienke Wijnhoven in de finale van ‘The voice of Holland’ 2018. Ze was toen 20 jaar.  

Nienke Wijnhoven in de finale van ‘The voice of Holland’ 2018. Ze was toen 20 jaar.  ©  foto: Edwin Janssen

Limburgse oud-deelneemster ‘The Voice of Holland’ doet aangifte tegen bandleider Rietbergen

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven uit het Nederlands-Limburgse Horst gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het Nederlandse tv-programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra, contact opgenomen met de zedenpolitie. Rietbergen ontkent “met klem” dat hij Wijnhoven zou hebben aangerand.

Bron: BELGA

LEES OOK. Oud-deelneemster ‘The voice’ vertelt hoe Jeroen Rietbergen haar betastte en ongepaste dingen stuurde

“Mijn cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte”, laat Diekstra weten in een reactie. “Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten. Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan.’’

Talkshow

In een talkshow had Wijnhoven maandagavond al getuigd over hoe Rietbergen te werk ging. Hij was het gsm-nummer van Wijnhoven op slinkse wijze te weten gekomen en had haar ongevraagd betast, zei Wijnhoven bij Beau.

Ze vertelde er onder meer dat Rietbergen haar voorstelde “de studio’s boven” te laten zien. Daar betastte hij de zangeres, die deelnam in het seizoen 2017-’18. “Op het moment dat hij je aanraakt, gaat er van alles door je heen”, vertelde ze. “Je schrikt, maar je zegt niks omdat je denkt ‘what the hell’. Je legt de schuld bij jezelf. Ik dacht dat ik verkeerde signalen had afgegeven. Dat heb ik mijzelf altijd voorgehouden.”

Woensdag werd duidelijk dat er inmiddels twee aangiftes liggen tegen coach en rapper Ali B voor zedenfeiten. Ali B “betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd”, aldus zijn advocaat.

Linda De Mol

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van “seksuele aard” gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Van de beschuldigingen door Wijnhoven is echter “niets waar”, aldus zijn advocaat Peter Plasman woensdag.

Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent