De plaats waar het lichaam van Dean werd teruggevonden. 

De plaats waar het lichaam van Dean werd teruggevonden. © belga

 

Parket communiceert niet over resultaten autopsie kleuter Dean

In het onderzoek rond de ontvoering en de dood van Dean Verberckmoes wil het Oost-Vlaamse parket niet communiceren over de resultaten van de autopsie op het slachtoffer. De Kock verschijnt deze namiddag nog voor de officier van justitie in Amsterdam.

blg

“In het belang van het lopend onderzoek kan er actueel nog niet gecommuniceerd worden over de bevindingen van de wetsdokter”, zegt het parket. De autopsie vond woensdag plaats door een Nederlandse wetsdokter in Den Haag. Er vond “een scan, schouw en sectie” plaats om de doodsoorzaak vast te stellen, zo meldde de Nederlandse politie eerder.

LEES OOK. Welke rol speelde de vriendin van Dave De Kock? “Ze moet oprecht bang geweest zijn”

De Belgische en Nederlandse speurders beslisten eerder op woensdag op een coördinatievergadering in Bergen op Zoom dat de vervolging van Dave De Kock voor de dood van Dean in ons land zal plaatsvinden, omdat het slachtoffer, de nabestaanden en de verdachte Belgen zijn. Ons land heeft via een Europees aanhoudingsbevel de overlevering van De Kock gevraagd.

De Kock zit in Nederland in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. De onderzoeksrechter in Dendermonde vraagt zijn overlevering in een onderzoek naar de moord op en de ontvoering van de Dean Verberckmoes (4). Het lichaam van Dean werd in Nederland gevonden ter hoogte van Neeltje Jans in Zeeland, en De Kock werd opgepakt in Meerkerk in de provincie Utrecht.

Overlevering

De Kock verschijnt nu voor de officier van justitie in Amsterdam, die zal beslissen over zijn overleveringsdetentie. Hij werd maandag opgepakt en zijn voorlopige hechtenis zal verlengd worden in afwachting van een definitieve beslissing. Het is nog niet duidelijk of De Kock zich zal verzetten tegen de overleveringsprocedure. Als hij dat niet doet, kan hij op relatief korte termijn aan de Belgische speurders overgedragen worden, maar bij verzet kan de procedure tot zestig dagen aanslepen.

Eens in België zal De Kock voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, die hem hier in verdenking zal stellen, vermoedelijk ook op verdenking van moord en ontvoering. Het Oost-Vlaamse parket geeft nog altijd geen details op vraag van de onderzoeksrechter. Die heeft R.W., de Nederlandse vriendin van De Kock, aangehouden op verdenking van moord en ontvoering.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent