PODCAST. De waanzin van de energiefactuur: wat moet je met jouw voorschotten doen?

Je hebt het sowieso al gemerkt: het is crisis op de energiemarkt. De voorschotfacturen schieten de hoogte in en de kans is groot dat dat ook zo is bij de factuur die deze maand waarschijnlijk bij jou in de bus valt. Een maandelijkse kost van enkele honderden euro’s tot soms zelfs meer dan 1.000 euro voor stroom en gas is geen uitzondering. Wat als je die facturen niet wil, of niet kan betalen? En zullen die hoge prijzen ooit weer dalen?

Dominiek Claes, rubriekleider economie bij onze krant, legt uit waarom de energieprijzen zo hard gestegen zijn. Samen met Simon November van Test Aankoop en Lien Meurisse van de FOD Economie en Energie zoeken we een antwoord op de vraag of jij de torenhoge kosten een beetje kan drukken.

Deze podcast werd opgenomen op 20 januari 2022 en gepubliceerd op 21 januari 2022.

In de podcast hebben we het over het sociaal tarief en een website van de FOD Economie waarop je kan berekenen of je daar recht op hebt. Die website vind je hier: www.sociaaltarief.economie.fgov.be.

We maakten ook een podcast naar aanleiding van het eerste pakket maatregelen dat de regering begin februari heeft genomen om de energiefactuur te verlagen. De podcast dateert van 4 februari 2022. Vooral interessant is het overzicht van alle energiebronnen, te beluisteren vanaf 03:24. Je vindt deze podcast hier.

 kp

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent