©  shutterstock

Eventsector gematigd positief over coronabaromer: “Onvoldoende voor brede sector”

De evenementensector reageert gematigd positief op de invoering van de coronabarometer. “Dankzij de barometer is er perspectief voor de sector van de ‘live beleving’, maar niet voldoende voor de brede sector”, klinkt het vrijdag bij koepelorganisatie Event Confederation.

Bron: BELGA

De sector benadrukt dat het de bedoeling is om nooit meer te sluiten en midden februari te evolueren naar code oranje. “We moeten er alles aan doen om tegen dan ‘dynamische indoor events’, zoals netwerkevents en concerten, zo snel als mogelijk te kunnen organiseren. Wij roepen het coronacommissariaat op om samen met ons realistisch aan de slag te gaan om de normen te definiëren de komende dagen, de concurrentiepositie van onze bedrijven mag niet lijden onder de barometer.” 

Event Confederation onderstreept verder het belang van ventilatie en gaat alvast anticiperen op de ventilatienormen. De sector vraagt de overheid echter realistisch te zijn en wil niet strenger behandeld worden dan andere sectoren. 

Tot slot vraagt de organisatie dat de steunmaatregelen voor de sector behouden blijven, “tot het laatste bedrijf opgestart is en de laatste freelancer werk heeft”.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent