©  AP

VS sturen militaire hulp naar Oekraïne: “munitie voor frontlinieverdedigers”

De Verenigde Staten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd. Op een luchthaven in Kiev is een vrachtvliegtuig geland met aan boord onder meer munitie “voor de frontlinieverdedigers”, zo heeft de Amerikaanse ambassade in Oekraïne meegedeeld op Twitter.

Laurence TorckBron: BELGA

De ambassade publiceerde ook foto’s waarop te zien is dat de vracht - in totaal zowat 90 ton - uit het vliegtuig wordt geladen. Dit “toont het stevige engagement van de Verenigde Staten voor het soevereine recht van Oekraïne op zelfverdediging”, zo klinkt het nog. 

De militaire steun was beloofd door de Amerikaanse president Joe Biden. Het is de bedoeling dat hierna nog verschillende leveringen volgen. 

Rusland heeft er meermaals toe opgeroepen om Oekraïne niet verder te bewapen, omdat dit de spanningen in de regio verder zou aanwakkeren. Het Kremlin heeft enkele dagen geleden nog felle kritiek geuit op een Britse levering van lichte antiraketwapens aan Oekraïne. Ook willen de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen Amerikaans militair materieel naar Oekraïne verplaatsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent