©  Christian Charisius/dpa

Opnieuw tienduizenden Duitsers de straat op vanwege vaccinplicht

Tienduizenden mensen zijn maandagavond in Duitse steden opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen coronamaatregelen en een mogelijke vaccinatieplicht. Volgens de autoriteiten waren er meer dan honderd verschillende demonstraties. Al weken wordt er in Duitsland veel gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen.

Bron: BELGA

Vanaf midden maart is het voor Duitsers die bepaalde beroepen uitoefenen verplicht gevaccineerd te zijn tegen COVID-19. Regeringspartij SPD bereidt een wet voor die vaccinatie verplicht zou maken voor alle Duitsers, waarover in maart gestemd zal worden. Bondskanselier Olaf Scholz steunt een algemene vaccinatieplicht. Eerder berichtte de krant Der Tagesspiegel op basis van anonieme bronnen dat een eventuele algemene vaccinatieplicht nog maanden zou kunnen duren.

Ondertussen lijken de coronamaatregelen nog niet versoepeld te worden. In Duitsland gelden beperkende maatregelen voor toegang tot onder meer horeca. Vergaande maatregelen zoals de sluiting van scholen zijn niet van kracht.

Volgens een enquête die persagentschap DPA vorige week liet uitvoeren vindt 24 procent van de Duitsers dat de coronaregels te streng zijn. 35 procent steunt de maatregelen en 34 procent vindt dat er strengere regels nodig zijn.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent