©  AP

Hevige sneeuwval legt luchthaven van Istanboel lam

Ook dinsdag worden vanwege de hevige sneeuw nog tal van vluchten geannuleerd op de luchthaven van de Turkse grootstad Istanboel. De vluchten werden in eerste instantie maandag tot 18 uur stilgelegd, maar ook dinsdag zijn er tot 13 uur (11 uur Belgische tijd) geen vluchten op de grootste luchthaven van de stad.

mtmBron: BELGA

Volgens de burgerluchtvaartautoriteit zijn de start- en landingsbanen van de internationale luchthaven nog steeds afgesloten door weersomstandigheden. Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines meldt dat er ook verstoringen zijn op de kleinere luchthaven Sabiha Gokcen, aan de andere kant van de stad omdat de autoriteiten beperkingen hebben opgelegd.

Gouverneur van Istanboel Ali Yerlikaya heeft het gebruik van privévoertuigen verboden vanwege de sneeuw. Sneeuwruimers zijn aan het werk om sneeuw en ijs te ruimen. Volgens de media moesten talrijke mensen de nacht doorbrengen in hun wagen.

Ook in de toeristische gebieden Bodrum en Antalya sneeuwt het. Volgens de weersvoorspellingen zou het nog meer sneeuwen in de regio’s Istanboel en Anatolië.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent