De gijzeling vond plaats in een synagoge in het Amerikaanse Texas. 

De gijzeling vond plaats in een synagoge in het Amerikaanse Texas. ©  AP

Opnieuw twee verdachten van gijzeling in Texas opgepakt in Engeland

De Britse politie heeft twee mannen opgepakt in Manchester, in het noordwesten van Engeland, in verband met het onderzoek naar de gijzeling in een synagoge in het Amerikaanse Texas.

mtmBron: BELGA

De politie van Manchester maakte op Twitter bekend dat de mannen vastzitten om verhoord te worden. In hetzelfde onderzoek waren op 20 januari in Manchester en Birmingham twee mannen opgepakt, maar zij werden zonder gevolg vrijgelaten.

De Amerikaanse FBI identificeerde de 44-jarige Brit Malik Faisal Akram als de gijzelnemer in een synagoge in Coleyville, een stad van zo’n 23.000 inwoners op een 40-tal kilometer van Dallas. De politie schoot Akram op 15 januari dood nadat de vier gijzelaars ongedeerd waren ontkomen.

Malik Faisal Akram. 

Malik Faisal Akram. ©  AP

Volgens Britse media werd de in Blackburn wonende Akram in 2020 doorgelicht door de binnenlandse geheime dienst MI5. Die besloot dat de man niet gevaarlijk was. Nochtans wou de man al “twee jaar” sterven als martelaar, zo bleek uit een gesprek met zijn broer waarover de krant The Jewish Chronicle had bericht.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent