Binnenkort kan je gratis snoepen in het park van Domein Bovy in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder -

Op Domein Bovy in Heusden-Zolder werkt het Regionaal Landschap Lage Kempen samen met de gemeente Heusden-Zolder een wildplukbelevingspad uit. “Want wat is er leuker en lekkerder dan plukken en eten uit de natuur?”, zegt Ilse Plessers van het Regionaal Landschap Lage Kempen.

Zahra Boufker

Het hoofdthema van het pas wordt ‘eetbare bomen en struiken’. “Langs het wildplukbelevingspad kan je naar hartenlust plukken en proeven van heel wat lekkers uit de natuur”, zegt Plessers. “Een bewegwijzerde route van ongeveer twee km leidt je langs een vijftiental eetbare boom- en struiksoorten. Met de hulp van informatieve bordjes kom je te weten welke plantendelen eetbaar zijn en receptjes geven je inspiratie om thuis aan de slag te gaan met wilde ingrediënten.”

 ©  zb

Daarnaast worden er twee sneukelzones voorzien. “Het evenementenplein wordt omgedoopt tot een eetbaar gazon en rondom de dierenverblijven komt er een snoepgaard met allerhande lekker fruit, noten en bessen die bezoekers gratis mogen consumeren.”

Donderdag is er alvast gestart met de aanplant van de snoepgaard. “Tussen de bestaande picknickbanken worden snoephagen met kleinfruit geplant zoals witte en rode aalbessen. Verder zullen frambozenhagen, zwarte bessen en jostabessen voor gezonde tussendoortjes zorgen. De appelboomgaard wordt uitgebreid met peren, perziken, pruimen, kersen en okkernoot maar ook enkele minder bekende en eerder vergeten fruitsoorten zoals kweeperen, mispels en mirabellen krijgen een plekje in de snoepgaard.”

Het wildplukpad zal officieel geopend worden voor het grote publiek in het voorjaar van 2023. 

Tussen de bestaande picknickbanken worden snoephagen met kleinfruit geplant zoals witte en rode aalbessen. ©  zb

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten