©  Shutterstock

Dertiger uit Heers verwondt familieleden met hakbijl: 10 maanden geëist

Heers -

Een man (39) uit Heers riskeert een celstraf van 10 maanden omdat hij zijn vrouw beet en zijn schoonbroer en -moeder aanviel met een hakbijl. “Een familieruzie die compleet is ontaard”, zo klonk het.

Shauni Deferm

De feiten speelden zich af op 21 december vorig jaar tijdens een familieruzie die compleet uit de hand liep. De dertiger pikte het niet dat hij beschuldigd werd van het stelen van geld. “Toen is alles compleet ontaard”, zo benadrukte de procureur het voorval. De man nam een hakbijl vast en begon met het wapen te zwaaien. “Ik wilde hen bang maken”, zo verklaarde de man voor de Tongerse rechter.

Tijdens de zwaaibewegingen raakte hij zijn schoonbroer en schoonmoeder. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. “Maar nadien begon de man ook te roepen en beet hij in de linkerarm van zijn partner terwijl de kinderen toekeken”, zo klonk het bij de raadsman van de slachtoffers. Hij vraagt een schadevergoeding van 7.750 euro of een provisioneel bedrag van 1 euro.

Agressieprobleem

Volgens de procureur zijn de feiten bewezen omdat alles werd vastgelegd op camerabeelden. Voor het dragen van de hakbijl riskeert de man een celstraf van vier maanden. Voor de vechtpartij zelf moet hij vrezen voor een opsluiting van tien maanden en een geldboete van 400 euro, eventueel met probatie-uitstel zodat hij zich kan laten begeleiden voor zijn agressieprobleem.

De raadsman van de dertiger benadrukt dat het huwelijk van zijn cliënt niet altijd van een leien dakje loopt. “Zij hadden eerder al discussies over geld en te betalen facturen. Hij verdenkt zijn vrouw bovendien ook van overspel”, zo klonk het. Verder ontkent hij dat de dertiger eerst met de bijl zwaaide. “Zijn schoonbroer kwam de keuken binnengelopen en nam de bijl vast. Hij stapte op mijn cliënt af en zocht de confrontatie op, niet omgekeerd.” De advocaat vraagt een werkstraf.

Vonnis volgt op 2 maart.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten