© Belga

Qmusic, Joe en Nostalgie blijven bestaan: Studio 100 krijgt geen radiolicentie

Er komt dan toch geen radiozender van Studio 100. Het radiolandschap blijft de komende tijd onveranderd. Qmusic, Joe en Nostalgie behouden hun licentie. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) licht dadelijk meer toe op een persconferentie.

Wout Desmytere

Een spannende ochtend in radioland. Vorig jaar dienden de commerciële radiozenders van Vlaanderen (Qmusic, Joe en Nostalgie) een dossier in bij de Vlaamse overheid. Het doel? De jury ervan overtuigen hun vergunning te verlengen.

Er dook ook een vierde kandidaat op: Studio 100. Het entertainmentbedrijf diende een dossier in onder de naam ‘Spring’ en had geen kinderradio, maar een ‘mix van actua en amusement, met een eigen nieuwsdienst’ in gedachten.

Met vier spelers en slechts drie plekjes stond de jury voor een lastige beslissing. Uiteindelijk werd beslist om alles te laten zoals het is. Er komt dus geen nieuwe commerciële zender bij. Dadelijk houdt Benjamin Dalle een persconferentie.

LEES OOK: Vier zenders strijden voor drie plaatsjes: verdwijnt Qmusic of Joe straks door nieuwe kaper op de kust?

Zonder FM-licentie laat Studio 100 hun radioplannen varen. Dat vertelde topman Hans Bourlon vanochtend nog op Radio 1. “Digitaal initiatief nemen is economisch niet rendabel. Zestig procent van de mensen luistert nog naar FM. Een nieuw merk lanceren moet je op FM doen.”

Na het nieuws hield Bourlon het bij een korte reactie. “We zijn uiteraard erg ontgoocheld met deze beslissing want we zijn ervan overtuigd dat we op alle fronten een sterk, vernieuwend en heel goed onderbouwd dossier hebben ingediend. We gaan nu de uitslag en de puntentelling grondig en gedetailleerd analyseren. We bekijken welke verdere stappen we nog kunnen nemen.”

Aangeboden door onze partners