Twee keer poedelnaakt op straat lopen, komt man uit Heers op één jaar cel te staan

Heers/Sint-Truiden -

Een jaar cel met uitstel is het verdict voor een 41-jarige man uit Heers die in 2020 twee keer poedelnaakt over straat liep. De man onder invloed van alcohol en speed.

Op 9 april 2020 kreeg de politie een melding binnen dat er een man naakt langs de straat in Gelinden (Sint-Truiden) zat. Bij hun aankomst reageerde de veertiger door zijn tong uit te steken en dierengeluiden te maken. Eenmaal terug op deze wereld zei hij dat het om een ongelukje ging tijdens het plassen. “Ik heb daarop mijn broek en onderbroek uitgespeeld. Omdat het zo warm was, ging ook mijn T-shirt uit.”

Amper twee dagen later liep de veertiger naakt door de Burgemeestersstraat in Heers. Deze keer met zijn kledij in een rugzak. “Ik heb het heel warm. In een opwelling heb ik me uitgekleed”, luidde het.

De betichte verklaarde dat hij er niet bij stil had gestaan dat hij andere mensen of zelfs kinderen kon tegenkomen. Het komt hem op een jaar cel met uitstel voor openbare zedenschennis te staan. De dader krijgt uitstel van straf, maar moet een begeleiding voor zijn alcohol- en drugsprobleem volgen, plus een zinvolle dagbesteding of werk zoeken. (geho)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten