©  BELGA

Olympische Winterspelen

Kim Meylemans staat elfde na eerste dag van olympische skeletonrace: “Gemengde gevoelens”

Kim Meylemans is na alle miserie in de aanloop oké begonnen aan haar olympische skeletonrace. De 25-jarige Alkense staat na afloop van de eerst twee runs op de elfde plaats. De Australische Jaclyn Narracott staat halfweg de competitie op de eerste plaats.

Maarten Delvaux in Peking

LEES OOK. Kan Kim Meylemans wel voluit gaan met scheurtje in hamstrings? “Race tegen de klok”

Tien dagen quarantaine en een scheurtje in de hamstring. Kim Meylemans kende een hoogst ongelukkige aanloop naar haar olympische competitie. The Little Belgian verscheen dan ook volledig opgepept aan de start vrijdagochtend. Ze sloeg zichzelf enkele keren loeihard op de borst vooraleer aan de aanloop van haar eerste run te beginnen. Die was ondanks de hamstringblessure prima. In het eerste deel van de afdaling zette ze zelfs de snelste tijd neer, maar in het slot maakte ze nog enkele kleine foutjes waardoor ze uiteindelijk in 1:02.35 de finish bereikte. 32 honderdsten van een seconde trager dan de Canadese Mirela Rahneva, de snelste van het hele pak. Daarmee stond Meylemans fraai zesde op 25 deelnemers na de eerste run, een mooi resultaat gezien de omstandigheden. Ze lachte dan ook opgelucht toen ze beneden aan de piste haar helm afzette.

De tweede run verliep iets minder goed. Meylemans startte opnieuw snel, maar botste een paar keer tegen de zijkant. Ze werd pas twaalfde. Zo zakte ze terug naar een elfde plaats in het klassement. Ze telt een achterstand van 0.93 seconden op de Narracott. De Australische, tweede en derde in de runs, leidt met een tijd van 2:04.34 voor Neise (tweede op 0.21) en een andere Duitse Tina Hermann (derde op 0.23).

Zaterdag is er de derde en vierde run. Voor het eindklassement worden de tijden van alle vier runs opgeteld. Het komt er dus vooral op neer om constant te presteren en geen negatieve uitschieters te laten noteren.

 ©  AFP

Meylemans betreurt foutjes in tweede run

“Er zaten te veel foutjes in de tweede run”, verklaarde skeletoni Kim Meylemans vrijdag na haar eerste twee runs op de Winterspelen. In het Yanqing National Sliding Centre zakte ze na een degelijke eerste run, goed voor een gedeelde zesde plaats, naar de elfde stek. De Alkense werd zesde in de eerste run en twaalfde in de tweede. In de tussenstand volgt ze op 0.93 van de Australische Jaclyn Narracott.

Om het beoogde olympisch diploma (top acht) te behalen, zal onze landgenote nog twee goede runs moeten neerzetten. “Als je op de elfde plaats staat, kan je niet tevreden zijn”, reageerde Meylemans. “Ik denk dat ik bij de start wel alles gegeven heb. De zevende starttijd met een scheur in de hamstring is zeker niet mis. Maar op de baan is het zeker niet zo goed verlopen als mogelijk. Er zaten te veel foutjes in de tweede run. Er gingen geen grote zaken mis. Het waren eerder kleine dingen die ervoor zorgden dat ik geen snelheid had.”

LEES OOK. Kim Meylemans zet door ondanks hamstringblessure, met dank aan Braziliaanse vriendin: “We konden eindelijk opnieuw twee normale mensen zijn”

Meylemans, die vier jaar geleden 14e werd op de Spelen in Pyeongchang, kende al heel wat tegenspoed in Peking. Na haar isolatieperiode vanwege een positieve coronatest liep ze woensdag een scheurtje op in de hamstring.

“De starttijden waren echt oké vandaag”, vertelde ze. “Uiteraard heb ik nu wel heel wat meer last aan de hamstring. Het wordt afwachten hoe ik morgen ga presteren. Ik zal blijven proberen. Ik moet gewoon beter afdalen en meer snelheid in de slee krijgen. Het is een superleuke baan, maar die tweede chrono was wel een domper. Ik ben nu niet supergelukkig, maar wil dit wel goed afsluiten.”

De laatste twee runs staan morgen op het programma.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent