Koning Albert en prinses Delphine voor het eerst samen in het openbaar verschenen

Koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine zijn donderdag voor het eerst samen in het openbaar verschenen, op de jaarlijkse eucharistieviering ter nagedachtenis van de overleden leden van de koninklijke familie.

dhs, jvh

Naast koning Filip en koningin Mathilde waren ook koning Albert, koningin Paola, prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent, prinses Claire, prinses Lea, prinses Delphine en haar partner James O’Hare aanwezig. Koning Albert (met pleister op het hoofd) zat in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken op de eerste rij aan de linkerkant, prinses Delphine op de tweede rij rechts.

Koning Albert had een pleister op zijn hoofd. ©  BELGA

Het is de eerste keer dat koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine samen in het openbaar verschenen. Prinses Delphine was wel aanwezig op de Nationale Feestdag, maar daar komt koning Albert sinds zijn troonsafstand in 2013 niet meer naartoe.

Albert en Delphine waren in februari vorig jaar ook te gast op de herdenking van de overleden leden van de koninklijke familie, maar er was toen geen eucharistieviering. Omwille van coronamaatregelen bezochten de leden van de koninklijke familie de crypte van de kerk van Laken toen apart, per koppel en op verschillende tijdstippen. Daardoor kruisten Albert en Delphine elkaar niet. Het was toen de eerste keer dat de kersverse prinses een officiële activiteit van het koningshuis meemaakte.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten