©  Koninklijke Marechaussee

Nederlandse politie neemt pantserwagens met munitie in beslag op snelweg nabij Maastricht

De Nederlandse marechaussee heeft donderdag op de  snelweg A2 bij Gronsveld, ten zuiden van Maastricht in het zuidoosten van Nederland, twee pantserwagens in beslag genomen. Ook de truck met trailer die de pantserwagens vervoerde, is in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden.

jvhBron: BELGA

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie ontdekte dat een deel van de munitie aan boord van de pantservoertuigen scherp was, dus niet onklaar was gemaakt. Volgens de woordvoerder was het transport onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. “In elk geval niet naar de Oekraïne”, zei hij. Wat het wapentuig in Engeland zou moeten doen, is nog niet duidelijk.

Het gaat volgens de woordvoerder om oudere voertuigen. Het transport werd aan de kant gezet, waarna bleek dat de chauffeur niet over de juiste papieren beschikte. Daarop werden truck en lading voor nader onderzoek in beslag genomen. Vrijdag zal de marechaussee bekijken wat de bedoeling van het transport is en om wat voor wapentuig het precies gaat.

De afrit Gronsveld van de A2 was urenlang afgesloten voor het onderzoek door de EOD. Donderdagavond werden de voertuigen weggehaald en kon de afrit weer open voor het verkeer. Uit de vrachtwagen is ook een hond gehaald, die na controle door een dierenambulance werd meegenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten