Philippe Thijs (links) en Marc Van Royen van Fiori Dilsen bij het bloementapijt van liefst 5.000 tulpen. © Mark DREESEN

Vrijwilligers vaccinatiecentrum in de bloemetjes gezet: bloemenzaak schenkt 300 boeketjes tulpen

Dilsen-Stokkem -

De driehonderd vrijwilligers van vaccinatiecentrum Maasland in Dilsen-Stokkem zijn donderdagavond letterlijk in de bloemetjes gezet. Bloemenzaak Fiori Dilsen schonk liefst 5.000 tulpen.

Mark Dreesen

Dat was goed voor een bloementapijt van wel 20 meter lang. “Dit was een leuke verrassing van Philippe Thijs en Marc Van Royen”, zegt Noël Vandeboel, programmamanager Vaccinatiecentra EersteLijnZone Maasland. “We zijn de bloemen op de veiling gaan halen,” vertelt Marc. “En dan zijn we toch twee dagen in de weer geweest om 300 trossen te maken. Die schenken we met plezier aan de vrijwilligers want ze hebben hier belangeloos gewerkt hebben om iedereen te prikken tegen corona. Het is een persoonlijke dankjewel”, aldus Philippe en Marc.

De vijf Maaslandse gemeenten boden de vele vrijwilligers dan weer een drankje aan. “We zijn met meerdere apothekers uit de Maasvallei komen helpen”, vertelt apotheker Miek Clinckspoor. “Als we een vrij moment hadden, waren we in het vaccinatiecentrum te vinden. Vaak vele dagen na elkaar. Ik heb hier heel wat nieuwe vrienden gemaakt en ben tevreden dat ik me heb kunnen inzetten voor de andere burgers.” Heel wat vrijwilligers zijn meer dan 100 dagen aanwezig geweest in het vaccinatiecentrum. “Een dankfeest is mooi, maar dat iedere vrijwilliger met een tros tulpen naar huis gaat, is een uniek gebaar”, vindt ook burgemeester Sofie Vandeweerd.

Alle vrijwilligers kregen ook een drankje aangeboden van de betrokken gemeentebesturen.  ©  mmd

Lager pitje

De eerstelijnszone Maasland telt 123.789 inwoners, daarvan zijn er 92.644 volledig gevaccineerd, onder hen ook 2.544 jongeren tussen 5 en 12 jaar. In totaal werden er 257.001 prikken gezet. Naast de vaste medewerkers en professionelen zoals artsen, apothekers en verpleegkundigen, draaiden logistieke en medische vrijwilligers 10.808 werkuren. Op drukke dagen, wanneer gevaccineerd werd van 9 tot 21 uur waren er tot 120 medewerkers actief.

Vanaf deze maand zal het vaccinatiecentrum op een lager pitje draaien,” aldus Noel Vandeboel. “Dit dankmoment is geen sluiting, want we blijven geopend tot het najaar om een eventuele nieuwe golf op te vangen. We blijven verder werken als verdeelcentrum met artsen, apothekers en verpleegkundigen.” mmd

Aangeboden door onze partners