©  Sven Dillen

GETEST. In deze escaperoom zit je vastgeketend op een schip in Hasselt

Hasselt -

Ontsnap jij als slaaf uit het ruim van schip Limburgia? Of raak je nooit meer aan wal en ga je mee ten onder met een duister geheim? Wij testten escaperoom The Captains Secret in Hasselt uit.

Shauni Deferm

Wat? The Captains Secret is een limited edition escaperoom. Het passagiersschip Limburgia ligt aangemeerd in de Scheepvaartkaai in Hasselt en werd omgetoverd tot een escapeboot waarin je vooral je hersens moet pijnigen. Je moet binnen 60 minuten tal van codes zien te kraken. Inzicht, logisch denken én een beetje geluk zorgen ervoor dat je als team met je hoofd boven water blijft.

Wie? Onze reporter Shauni Deferm (29) trok samen met haar broer Liam Deferm (20) en twee vrienden Jeff De Meutter (21) en Mike Van Camp (21) naar Hasselt.

 

 ©  Sven Dillen

Ervaring

22 uur, zaterdagavond. We rijden doorheen een pikkedonker industriepark op zoek naar schip Limburgia. De gutsende golven maken de beleving compleet: deze escaperoom speel je letterlijk op het water. Spannend.

We gaan aan boord en zien meteen een poster van de Titanic. “Dat belooft”, grapt Jeff. “Misschien zinken wij ook tot op de bodem?” Zaakvoerders en bedenkers Michel en Stefan Philtjens, Kenny Van Hole en Wim Toelen verwelkomen ons hartelijk. Ons oog valt echter meteen op een tafel vol blinddoeken en handboeien gemaakt uit zwarte riemen. Wij dachten dat we een escaperoom moest komen uittesten, maar het lijkt wel alsof we in een darkroom zijn beland.

Een minuut later worden we geblinddoekt en met de handen vastgeketend naar de eerste kamer begeleid. “Bukken! En nu op de grond zitten!”, klinkt het. Er wordt afgeteld en de blinddoeken mogen uit. Dan pas kunnen we elkaar weer in de ogen kijken en beseffen we waar we beland zijn: in een stoffige ruimte, tussen de ratten en een slaaf die het niet gehaald heeft.

 

 ©  Sven Dillen

Vanaf de eerste seconde vraagt deze escaperoom focus. Nadat je jezelf en je teamgenoten hebt bevrijd, moet je aan de hand van cijfersloten, blacklights, luchtdruk en teddyberen buiten geraken. De moed zakt ons soms in de schoenen. Zijn we hier te dom voor? Wat weten wij nu over zeemansvlaggen? Maar per toeval doen we toch dé ontdekking om de deur naar de volgende kamer te openen. En we zien het plots weer helemaal zitten.

 

 ©  Sven Dillen

De tijd tikt en wanneer het laatste slot vijf minuten voor tijd open klikt, zijn we euforisch. “Een record”, stelt Michel vast.

Conclusie?

The Captains Secret is een aanrader voor iedereen die houdt van doordenkers. “Super tof”, zegt Liam. “Ja, echt!”, beamen Jeff en Mike.

Praktisch

 

 ©  Sven Dillen

Wat? The Captains Secret is een spannend spel waarbij vooral inzicht en doorzetting tot de uitkomst leiden. Deze escaperoom is een limited edition en te boeken tot eind maart.

Voor wie? Voor iedereen die houdt van doordenkers en teamwork.

Prijs? De prijs varieert van 55 euro voor 2 personen tot 105 euro voor 5 personen.

Adres? Scheepvaartkaai 5D, 3500 Hasselt

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent