©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

VOLLEYBAL OVERZICHT. Rode lantaarn Geetbets haalt eerste competitiezege binnen

Rob Kwanten

Nationale 2 Heren A

Geetbets 3 - Esneux 1

Rode lantaarn Bets heeft er lang op moeten wachten, maar de eerste competitiezege is eindelijk binnen. Een gretige Pawlowski zorgde vanaf set twee voor de kentering in de match. Een achterstand van vijf punten werd omgebogen in een voorsprong. Ook sets drie en vier waren spannend, maar Bevo was vertrokken en trok verdiend de eerste driepunter aan boord. “Mijn doelstelling was simpel toen ik aan dit verhaal begon: de nul van het bord vegen”, aldus coach Tim Drijkoningen. “Nu willen we het seizoen in schoonheid afsluiten.” (aula)

Sets: 22/25, 25/23, 25/23, 25/23.

Nationale 3 Heren D

Namen 2 - Maaseik B 3

Pittige wedstrijd op Waalse bodem voor de Maaslanders. Wynen pakte in set drie zelfs een rode kaart na een discussie met de scheidsrechter. Maaseik had het lang moeilijk met scoren, maar met Meysmans in een hoofdrol baande het zich toch een weg naar de tiebreak. Daarin legden Martens, Meysmans en Janssen met goed defensief werk de basis. Met Beesmans aan de opslag ging het van 9-14 naar 10-14. Een misser van Namen beklonk de Maaseikse overwinning, die hen weer naar de tweede plaats loodste. (rkb)

Sets: 25/21, 15/25, 25/20, 18/25, 10/15.

Bouillon 3 - Riemst 1

Kivola moet de tweede plaats weer even aan Maaseik laten na een nipte nederlaag op Luxemburgse bodem. De vlot scorende Dries Thijs en enkele killblocks van Tenzer waren voldoende voor een 0-1-voorsprong. Maar in de volgende twee beurten viel het dubbeltje telkens naar de kant van de thuisploeg. Set drie werd door een zeer discutabele netfout beslist. Een opslagreeks en sterk blokkerend werk van Levenstond hielden de hoop op een tiebreak levend, maar enkele vermijdbare fouten werden Kivola uiteindelijk fataal. In de laatste thuismatch van het seizoen ontvangt Riemst komende zaterdag Maaseik voor een rechtstreeks duel om de tweede plaats.  (rkb)

Sets: 20/25, 27/25, 27/25, 25/22.

Nationale 1 Dames

Wellen 1 - Gent 3

Wevoc speelde een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen. Vooral receptioneel wrong het schoentje. Gent, dat nog drie punten nodig had om zich van het behoud te verzekeren, profiteerde optimaal. Ook blokkerend maakten de bezoeksters een bijzonder sterke beurt. Wellen richt de pijlen nu op de halve finale van de Beker van Limburg, komend weekend tegen Stalvoc Beverlo. In de competitie lijkt de vierde plaats het hoogst haalbare. (rkb)

Sets: 23/25, 25/12, 19/25, 11/25.

Nationale 2 Dames B

Zoersel 0 - Tongeren 3

De titel komt weer een stapje dichterbij voor Datovoc. Ook de moeilijke verplaatsing naar Zoersel werd succesvol afgerond. Marie en Emma Meynckens volgden het voorbeeld van zus Laura bij LVL en blonken uit. Marie was moeilijk af te stoppen in het midden, setter Emma toonde zich niet enkel aan de pas, maar ook in blokverdediging. Mentens en de sterk ingekomen Winters sprokkelden de punten op de hoek. Nu de bond enkele dagen geleden aankondigde dat nummers één én twee promoveren lijkt een plekje in nationale 1 Dato niet meer te kunnen ontsnappen.  (rkb)

Sets: 21/25, 17/25, 22/25.

Riemst 0  - Alken 3

Vlotte overwinning voor Jeval, dat over Zoersel naar de vierde plaats klimt. Vooral de opslagen van de Alkense meisjes bezorgde de thuisploeg heel kopzorgen. Ook Madeline Piraprez, die halfweg de tweede set haar rentree maakte na enkele weken blessureleed, kon voor Riemst de bakens niet verzetten. In het Alkense achterveld had libero Jana Pieters de touwtjes opnieuw stevig in handen. (rkb)

Sets: 17-25, 20-25, 12-25.

Nationale 3 dames C

Ciney 0 - Beverlo 3

Sets: 14/25, 13/25, 21/25.

Helchteren 3 - Lanaken 1

Belangrijke zege voor Helchteren met het oog op plek twee én promotie. Beide teams hielden elkaar, op set drie na, bijna continu in evenwicht. HVC bouwde enkele keren een kloofje uit, maar Lanaken vocht via onder meer Palmaers sterk terug. Uiteindelijk stonden Vriens en Hoeyberghs paraat op de cruciale momenten en haalde Helchteren verdiend de zege binnen. (aula)

Sets: 25/21, 22/25, 25/17, 25/22.

Hermalle 0 - Stevoort 3

Sets: 19/25, 20/25, 25/27.

Aangeboden door onze partners