© Twitter

Busongeval in Egypte: tien doden, onder hen ook Belgische vrouw

In Aswan, in het zuiden van Egypte aan de oostelijke Nijloever, zijn tien mensen om het leven gekomen bij een busongeval. Eén van de dodelijke slachtoffers is een Belgische vrouw. Ook vier Fransen en vijf Egyptenaren kwamen om het leven.

lto

Nog zeker veertien andere passagiers raakten gewond, onder hen zes Belgen. Volgens het gouvernement Aswan zijn ze opgenomen in het ziekenhuis maar verkeren ze in “stabiele toestand”. Ze zouden breuken, kneuzingen en oppervlakkige verwondingen hebben opgelopen.

Buitenlandse Zaken is volop bezig met het onderzoeken van de zaak, meldt het aan onze redactie. “Wij bevestigen dat bij het ongeval in Egypte, tussen Aswan en Abu Simbel één Belgische dame is omgekomen”, zegt woordvoerder Wouter Poels. “Er is ook sprake van zes gewonde Belgen. Onze ambassade en consul houden contact met de families én met de touroperator.”

Veelvoorkomend

Het ongeval vond plaats vroeg in de ochtend. De bus met toeristen botste tegen een wagen op een lange baan in de woestijn richting Aboe Simbel.

Accidenten in Egypte zijn niet uitzonderlijk door de slechte wegen en het feit dat de wegcode niet altijd gerespecteerd wordt. Volgens officiële cijfers zijn 7.000 mensen bij een verkeersongeval overleden in 2020.

 ©  AFP

 ©  AFP

 ©  AFP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent