Ongeslagen kampioen: Beloften KRC Genk pakken titel na nipte zege tegen Charleroi

Na de promotie, hebben de Genkse beloften nu ook de titel beet. Met een 1-2 zege op het veld van Charleroi nam het de laatste horde op weg naar de titel. Met nog drie speeldagen voor de boeg, kan eerst achtervolger Anderlecht hen niet meer bijbenen.

Brett Luijs

De champagneflessen stonden al koud, maar nu mogen ze ook echt ontkurkt worden. Na een indrukwekkende 53 op 57 zijn de Genkse beloften de verdiende kampioen. Al het tweede feestje op korte tijd, want eerder verzekerde de Genkse U21 zich al van een promotieticket naar 1B.

De promotie vieren met een titel op zak is toch net iets mooier. Dat besefte ook Kelvin John, de Tanzaniaan knalde de bal al vroeg in doel na een slecht weggewerkte hoekschop. Genk meteen op titelkoers.

 ©  Dominique Vaes/ KRC Genk

Penalty’s

Na het openingsdoelpunt ging Genk verder op zijn elan. Een vlotte combinatie zette Van de Perre alleen voor doel. De middenvelder werd op het laatste nippertje nog aangetikt in de zestienmeter, penalty. Geusens knalde de bal hard in de benedenhoek.

Nauwelijks enkele minuten later ging de bal opnieuw op de stip, dit keer aan de overkant. Met een kattensprong verijdelde Leysen eerst nog de aansluitingstreffer, maar de doelman kwam te vroeg van zijn lijn. In tweede instantie trof De Moerloose wel raak.

 © Dominique Vaes/ KRC Genk

Even schrikken, maar ze behielden wel de controle. De beste kansen waren nog voor Genk, maar Van Genechten, Abid en de ingevallen Cuypers lieten na om de score nog verder uit te diepen.

Een twintigtal meegereisde supporters zette het titelfeestje in de slotminuten al in, na het laatste fluitsignaal volgden ook de spelers.

KRC GENK: Leysen - Rommens, Didden, Monamay, Van Genechten - Van de Perre, Geusens, El Khannouss - Abid, Németh, John DOELPUNTEN: 11’ Kelvin John 0-1, 28’ Geusens 0-2, 35’ De Moerloose 1-2GELE KAARTEN: 28’ Di Giugno, VERVANGINGEN: 62’ Monamay door Et-Taïbi, 68’ De Greef door Bokoum, 75’ De Mooerloose door Stalmans 75’ El Khannous door Cuypers , 75’ Abid door Smekens, SCHEIDSRECHTER: Francesco Muratore

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten