©  BELGA

Prins Laurent veroordeeld tot 200 euro boete voor vervallen keuring

De Leuvense politierechtbank heeft vrijdagochtend prins Laurent veroordeeld tot 200 euro boete wegens een vervallen keuring. De prins reed rond met een oldtimer die al sinds 2014 niet meer gekeurd was. Zelf legde hij uit dat hij er slechts enkele keren mee had gereden in afwachting van zijn afspraak bij de keuring. Ondertussen is de wagen wel in orde.

gjsBron: BELGA

Op 13 juni 2021 kwam de vervallen keuring van de wagen van Prins Laurent aan het licht nadat die opgemerkt was door een verkeerscamera in Tervuren. Voor de politierechtbank legde hij uit dat de auto, die hij sinds zijn huwelijk heeft, een tijdje in zijn garage had gestaan. “Ik had de platen eraf gehaald en hij was niet meer ingeschreven”, aldus prins Laurent.

Wanneer hij opnieuw met de wagen wilde rijden, had hij de wagen opnieuw ingeschreven en de verzekering in orde gebracht. “Voor de keuring was het moeilijk om een afspraak te maken. Ik heb ook gezondheidsproblemen en ook met covid kon ik niet zomaar naar de keuring gaan. Het heeft wat tijd in beslag genomen, dat is alles. De verzekering, het belangrijkste, was wel in orde.”

De politierechter achtte de inbreuk bewezen en paste de wet toe. Naast de 200 euro boete moet de prins ook 80 euro gerechtskosten betalen en 22 euro aan het pro-Deofonds. In principe heeft Prins Laurent dertig dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis, maar hij gaf al aan zich neer te leggen bij de beslissing van de rechter.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten