Zangeres Ellen ten Damme. ©  Anneke Janssen

Ook Nederlandse zangeres beschuldigt ‘The voice’-jurylid Ali B. van grensoverschrijdend gedrag

In navolging van enkele deelnemers aan ‘The voice of Holland” beschuldigt nu ook de Nederlandse zangeres Ellen ten Damme coach/rapper Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 54-jarige zangeres heeft daar recent een verklaring over afgelegd bij de politie. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad vrijdag.

mtmBron: BELGA

Het zou gaan om een incident van acht jaar terug in Marokko rond de opnames van ‘Ali B en de muziekkaravaan’, een programma van Avrotros waaraan zij deelnam. Ali B nam haar mee naar Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer. Die samenwerking mondde uit in de song “Dit is wie ik moest zijn”.

In de televisie-uitzending ‘De geknipte gast’ van BNNVARA vertelt zangeres Ten Damme vrijdagavond over haar ervaringen, overigens zonder de naam van Ali B te noemen. Ze zei onder meer dat ze “eenzelfde ervaring” had gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij ‘The voice of Holland’. 

De advocaat van Ali B zal zaterdag reageren op de aantijgingen. De 40-jarige rapper werd recentelijk beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, na verschillende onthullingen in het online programma ‘Boos’. Tegen Ali B zijn er inmiddels al twee klachten, waarvan minstens één voor verkrachting.

Ali B. ©  BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners