©  Dick Demey

Al 4.800 snelheidsboetes in maand bij werken op Grote Baan in Helchteren

Houthalen-Helchteren -

De flitspaal op de Grote Baan in Helchteren heeft al 4.799 snelheidsovertredingen vastgesteld sinds de snelheid er werd verlaagd tot 50 km/u. De snelheidslimiet werd een maand geleden op 50 km/u ingesteld voor de aanleg van een fietspad. Er zijn versmalde rijstroken.

De meeste snelheidsovertreders werden bij aanvang van de werken geflitst. Toen waren het er gemiddeld 452 per dag, dik 3 procent van de gecontroleerden. Het nieuws over de vele flitsboetes verspreidde zich razendsnel waardoor de bestuurders massaal gas terugnamen.

Nog 158 snelheidsovertreders per dag op Grote Baan

Politie Carma

Tijdens de twee recente controleperiodes - meestal een week - daalde het aantal snelheidsovertredingen naar 158 per dag (zowat 1 procent van de passanten).

LEES OOK. Al 3.369 bestuurders geflitst op Grote Baan sinds flitspaal werd aangepast naar 50 km/u.

De flitspaal die in de richting van Hasselt staat opgesteld, heeft in een maand tijd 332.909 bestuurders gecontroleerd. Daarvan reden er 4.799 te snel. De snelheidsradar stak niet constant in de flitspaal. Het toestel werd geregeld opgehaald voor het uitlezen van de resultaten en het versturen van de verkeersboetes. Intussen steekt de snelheidsradar weer in de flitspaal.

 

 ©  Dick Demey

De resultaten bewijzen dat de controles wel degelijk effect hebben op de snelheid van het verkeer.

LEES OOK. Vijf kilometer fietspad en asfaltering aan beide zijden van de Grote Baan.

De werken op de Grote Baan in de richting van Hasselt tussen Helchteren en Houthalen duren nog tot in juni. Daarna is de andere rijrichting aan de beurt. En ook daar zal dan een snelheidsverlaging worden doorgevoerd naar 50 km/u, en ook daar staat een flitspaal die waakt over die snelheid.

 maw

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen