Een pastoor uit Texas herkent zijn preek in een nummer van Ye, tot voor kort nog Kanye West. 

Een pastoor uit Texas herkent zijn preek in een nummer van Ye, tot voor kort nog Kanye West. ©  Evan Agostini/Invision/AP

Kanye West aangeklaagd voor plagiaat door pastoor

Kanye ‘Ye’ West (44) heeft een nieuwe klacht wegens plagiaat aan zijn broek. Pastoor David Paul Moten uit Texas herkent zeventig seconden uit zijn preek in Come to life een nummer op Wests recentste plaat Donda.

Wout Desmytere

Moten is niet te spreken over “het feit dat de muziekindustrie willens en wetens samples gebruikt zonder de rechtmatige eigenaar in te lichten of die om toestemming te vragen”. Volgens de pastoor worden niet alleen zijn teksten, maar ook zijn stem in de song gebruikt. Hij wil een schadevergoeding van zowel de rapper als zijn platenlabels.

Het is niet de eerste keer dat West wordt aangeklaagd wegens plagiaat. In zijn nummer New slaves hoorde een Hongaarse zanger fragmenten van zijn muziek, rapper Vincent Peters beschuldigde hem dan weer van het kopiëren van zijn nummer Stronger. West ontkende dat en beweerde niet Peters, maar de filosoof Nietzsche te citeren. Op dit nieuwe voorval heeft hij nog niet gereageerd.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent