Sfeerbeeld ©  rr

Nieuw verontrustend fenomeen: dansende jongeren krijgen plots een naaldprik

Een verklaring is er voorlopig niet. Wel meer dan 130 klachten in Frankrijk en een aantal meldingen in Brussel. Vooral van vrouwen die tijdens het uitgaan plots een venijnige prik voelen. Wellicht van een naald. Wie het doet en waarom is nog niet duidelijk.

tgBron: BELGA

Franse nachtclubs zitten er mee verveeld dat nietsvermoedende feestvierders plots worden geprikt. Nantes, Rennes, Béziers, Grenoble: het zijn maar enkele van de steden waar het aantal klachten na mysterieus te zijn ‘geprikt’ in een discotheek of andere nachtclub, toeneemt. Nu al meer dan 130 slachtoffers hebben zich gemeld. En de politie roept iedereen op die slachtoffer werd, dat te melden.

Vooral jonge vrouwen zeggen zich na de prik onwel te voelen. Maar bloedonderzoek bij verschillende slachtoffers heeft geen sporen van verdachte substanties in het bloed aan het licht gebracht.

“We dachten eerst dat onbekenden hen op die manier verkrachtingsdrug inspoten. Maar toxicologisch onderzoek heeft dat niet kunnen bewijzen”, zegt de Franse gendarme. Er is nu een onderzoek geopend en alle klachten worden gebundeld.

Intussen is het fenomen ook overgewaaid naar ons land, zo blijkt. En niet alleen bij jonge vrouwen. Ook mannen zijn al geprikt terwijl ze in een discotheek op de dansvloer stonden.

Maïté Meeus van het collectief Balance Ton Bar heeft weet van drie getuigenissen die de laatste dagen zijn komen binnensijpelen, weet Bruzz.be.

Het veiligheidspersoneel van de Brusselse discotheken heeft opdracht gekregen er extra alert voor te zijn.

Toxicologen zeggen intussen dat de daders dan misschien niets injecteren, als ze dezelfde naald bij verschillende jongeren gebruiken, is het risico niet onbestaande om bepaalde ziektes door te geven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent