Vicekanselier Louise Richardson, prinses Astrid, kroonprinses Elisabeth en professor Sarah Springman. 

Vicekanselier Louise Richardson, prinses Astrid, kroonprinses Elisabeth en professor Sarah Springman. ©  belga

 

Prinses Elisabeth vergezelt prinses Astrid tijdens bezoek aan Oxford

Prinses Elisabeth heeft haar tante prinses Astrid woensdag vergezeld tijdens een onderhoud met de vicekanselier van de universiteit van Oxford, professor Louise Richardson. Het bezoek vindt plaats in het kader van de Belgische economische missie naar het Verenigd Koninkrijk.

blg

Prinses Elisabeth studeert sinds dit jaar aan het Lincoln College, dat deel uitmaakt van Oxford University. Het is dan ook geen verrassing dat ze tijdens de prinselijke missie haar opwachting maakt in de universiteitsstad. Elisabeth studeert geschiedenis en politiek, een opleiding van drie jaar. Het is de eerste keer dat de prinses deelneemt aan een economische missie, al doet ze dat vooral omdat ze toch al in Oxford was, niet in haar functie van prinses.

Prinses Astrid en prinses Elisabeth hadden in Oxford een gesprek met vicekanselier Louise Richardson en de rectoren van de universiteiten van Gent, Antwerpen en Leuven. "We zijn in Oxford heel trots op de leden van onze gemeenschap", zegt Richardson. "We hebben 83 Belgische studenten, 42 academici en 1.125 Belgische alumni."

Prinses Astrid had dinsdag ook al een ontmoeting met prins Charles in Clarence House, een van de koninklijke residenties in Londen. Ze legde ook een krans neer bij het Edith Cavell Monument, dat werd opgericht ter ere van de Britse verpleegkundige die in 1915 in Brussel werd geëxecuteerd door de Duitsers omdat ze geallieerde soldaten hielp ontsnappen. Ze ontmoette aan het monument ook de Britse prinses Anne.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent