© Jef Gabriels

Turnfeest DeSeM-Harop lokt 700 aanwezigen

Genk -

Na drie jaar kon DeSem-Harop eindelijk weer een turngala organiseren. Daar waren ook de familieleden en de sympathisanten van de turnkring uit Boxbergheide heel blij mee. Ze zakten in groten getale af naar het SportinGenkpark.

Jef Gabriels

Na de fusie in 2010 tussen de gerenommeerde Genkse turnkringen Inter Harop (1925) en DeSeM Boxbergheide (1964) nam deze turnkring een hoge vlucht. Tal van titels werden binnengehaald in acrogymnastiek en ook de tumblingturners deden de voorbije jaren hun duit in het zakje. DeSeM-Harop werd een kweekplaats voor competitietoppers, maar ook het recreatieve werd niet vergeten. In een brede waaier van kleuters en recreatief turnen tot tumbling en acro, telt de kring momenteel meer dan 300 leden.

Het was al lang geleden dat er nog een turnfeest georganiseerd mocht worden, maar begin mei was het weer zover. En of dat gesmaakt werd. Twee voorstellingen, voor de jongsten in de vooravond en voor de ouderen in de avond, lieten tweemaal de Arcadezaal van SportinGenk vol lopen met meer dan 700 bezoekers. Dit keer was het thema van de turnvoorstelling 'DeSeM-Harop in de bib'. Elk nummer verwees naar een stukje literatuur en met bijpassende muziek zorgde dat voor vertederende optredens van de kleintjes en spectaculaire acts van de ouderen.

Het deed deugd om iedereen nog eens terug te zien en dat merkte je ook aan de drukte tijdens de pauze. Tevreden ouders, maar ook fiere bestuursleden en trainers, zowel omwille van de bereikte resultaten door de competitieturners als door de brede werking voor recreatieve turners.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen