In de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van ‘Zorgen voor mama’ ontmoet Kristel de 28-jarige Lucinda, die in constante stress leeft. ©  © VRT

Tweede seizoen ‘Zorgen voor mama’: schulden bij acht deurwaarders

In het tweede seizoen van ‘Zorgen voor mama’ praat ex-K3-zangeres Kristel Verbeke (46), die zelf in armoede opgroeide, met vier moeders die met weinig geld een gezin moeten onderhouden. In de eerste aflevering maakt ze kennis met de 28-jarige Lucinda, die samen met Nick al schulden heeft bij acht verschillende deurwaaders.

Wout Desmytere

Het koppel, dat samenwoont met hun vierjarig zoontje en Lucinda’s broer, leeft in constante stress. Een deurwaarder kwam eerder al hun huis leeghalen. Straathoekwerker Joost, die ook te zien was in het eerste seizoen, hoopt rust te brengen.

Ook experte Claudia Di Vaio (Kind en Gezin) is opnieuw van de partij om op zoek te gaan naar oplossingen in het kluwen van administratie en regelgeving. In het nieuwe seizoen zal Verbeke ook inzoomen op andere aspecten van armoede. Armoede in de stad, bijvoorbeeld, waar mensen soms nog onzichtbaarder lijken te zijn. Ze praat ook met de ouders van de mama’s over generatiearmoede.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent